9 млн гривень застави призначив розвіднику Червінському кропивницький суд

Колишньому військовослужбовцю Головного управління розвідки та Сил спеціальних операцій Романові Червінському, якого судять у Кропивницькому за так званим звинуваченням у перевищенні службових обов’язків, що призвело до загибелі військових, призначили заставу у розмірі 9 мільйонів 84 тисячі гривень. До внесення всієї суми він перебуватиме під вартою.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Відповідне рішення ухвалив апеляційний суд Кропивницького вчора, 15 липня. Засідання тривало протягом семи годин. По його закінчення адвокат Червінського Костянтин Глоба написав у соцмережах, що сторона захисту збирає кошти на заставу, а тим часом 27 народних депутатів та ще 51 людина виявили бажання взяти на поруки Червінського.

Запобіжний захід дійсний до 4 серпня 2024 року.

“Представник чотирьох потерпілих заявив про вихід зі справи, також все більше починають лунати від потерпілих позиції, що вони не потерпілі.

Прокурор все більше нервує і виправдовує свої невдачі вигаданим “тиском зі сторони адвокатів”.

Прокурору все складніше приховувати і заперечувати ключову роль СБУ у цій операції”, – прокоментував Костянтин Глоба перебіг судового розгляду справи.

Нагадаємо, Роман Червінський – офіцер Сил спецоперацій, біографія якого стала доступна широкому загалу завдяки судовій справі, ініційованій СБУ. Вже більше року правоохоронні і судові органи тримають під вартою розвідника Романа Червінського, якого СБУ звинувачує в перевищенні службових обов’язків, що призвело до повітряної атаки росіян на військовий аеродром “Канатове”, що на Кіровоградщині.

Детальніше про трагедію на Канатовому, роль Червінського та СБУ у підготовці спецоперації, звинувачення і судовий розгляд справи читайте в статті “Першої електронної газети” Суд чи судилище? Як і за що у Кропивницькому судять розвідника Романа Червінського.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар