Дівчинка з Несваткового відрізала волосся, щоб допомогти тяжкохворим дітям

12-річна Таня Пономаренко з села Несваткове Олександрівської громади вирішила віддати своє волосся на перуки для онкохворих дітей.

Про таке рішення доньки Першій електронній газеті розповіла її мама Олександра Георгіївна.

«Донька не відрізала волосся вже протягом років чотирьох. Останнього разу, коли ми міряли, його довжина була десь більше п’ятдесяти сантиметрів», – розповіла мама.

441440433-1550740285479461-7230381103279958024-n

Рішення відрізати своє довге волосся і цим самим допомогти іншим дітям – було виключно Тетянчиним. Тож напередодні останнього шкільного дзвінка батьки з донькою звернулись у перукарню, щоб там їй сформували та рівно відрізали хвостики, які вона зможе потім подарувати комусь для перуки. Їхня довжина вийшла 42 сантиметри. А Тетянці зробили гарне коротке каре, з яким вона вже була на останній шкільній лінійці.

 «Своє волосся Таня дуже любила, пишалась ним. Проте вирішила, що воно комусь потрібне більше. А ми її підтримали: волосся – не зуби, відросте», – додала мама.

Тепер родина Пономаренків шукає, кому стане в нагоді волосся. Хотілося б, кажуть, щоб воно допомогло комусь із дітей, які втратили своє через хворобу. Зверталися Пономаренки вже і в благодійний фонд «Крила надії», який займається підтримкою важкохворих дітей. Проте поки що чіткої відповіді не отримали.

448457862-445634828079994-5079282086941862261-n

Взагалі для семикласниці Тані – волонтерство давно стало способом життя. Щойно розпочалась повномасштабна війна, дівчинка почала малювати і писати листівки військовим зі словами підтримки. Разом з родиною допомагала Збройним силам через волонтерів і продуктами та коштами.

На жаль, восени минулого року в бою з російським окупантами на Запорізькому напрямку загинув син Пономаренків, старший брат Тані – Максим. Цю втрату Таня по-особливому переживає. Він, зазначає мама, був для неї дуже близьким, хоч і мали велику різницю у віці, можна сказати, брат виколихав меншу сестричку з пелюшок. Оговтатись від загибелі сина так само не можуть і вони – батьки. Єдине, що залишається – допомагати таким самим воїнам-захисникам, як і їхній Максим колись був.

Тому зараз Таня разом з батьками регулярно, чим можуть, допомагають захисникам та захисницям. Кошти, які давали родині для поховання сина, вони теж віддали волонтерам, які придбають те, що необхідно військовим.
Волосся Тані родина могла б продати, а виручені кошти також віддати на потреби ЗСУ. Проте воно не достатньо довге та густе, коштуватиме мало. Та й купують його лише в обласному центрі та інших великих містах.
Тож краще віддадуть його дітям, які цього потребують, вирішила Таня з батьками.

Текст: Ольга Діденко.

Нагадаємо, більше 10 тисяч гривень зібрали під час благодійного вечора у Великій Висці

Читайте також: “Янголи світла” з Кіровоградщини друкують спецзасоби і деталі до зброї для воїнів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар