Чому не можна палити суху траву

Зі встановленням спекотної погоди, все частіше можна побачити, як на господарських угіддях горить суха трава та сміття. Як правило, люди, які її підпалюють, переконані, що таким чином вони роблять корисну справу. Та насправді наражають на небезпеку себе, сусідів і суттєво погіршують стан довкілля.

ПрАТ Кіровоградобленерго закликає обережно поводитися з вогнем, не палити сміття на відкритих територіях і сухостій, щоб необережність не стала причиною пожежі.

Спалення сухої трави та сміття часто переростає у великомасштабні пожежі, адже швидкість поширення вогню по сухостою надзвичайно висока. До того ж цьому значною мірою сприяє посушливий вітер. Тому локалізувати такі загоряння на відкритих територіях дуже складно. Особливо небезпечним є спалювання сухої трави та стерні зернових культур на полях поблизу лісозахисних смуг.

Та й у населених пунктах таке «господарювання» теж ні до чого доброго не призводить: спалювання сухої трави, листя чи бадилля на присадибних ділянках переростає у неконтрольоване горіння, часто загрожує знищенням будівель і споруд житлового сектору.

Разом із сухостоєм вогонь випалює й молоді паростки та нищить усю екосистему. Після такого варварства на повне відновлення родючості ґрунту знадобляться роки.

“Вкотре звертаємося до мешканців Кіровоградщини: будьте уважні та обережні з вогнем, дотримуйтесь правил пожежної безпеки! У разі пожежі не гайте часу, одразу телефонуйте до рятувального підрозділу за телефоном «101» і повідомте про вогнище, загоряння і як туди доїхати. Суха трава завжди горить через людську недбалість”, – наголошують у ПрАТ Кіровоградобленерго.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар