У Кропивницькому облаштують публічний сад на даху

У Кропивницькому на базі освітньо-культурного “Гончаренко центру” проводять щорічну акцію «Сад на даху». Тут всі охочі можуть безкоштовно вирощувати зелень, овочі або квіти у компанії однодумців.

Проєкт реалізують вже четвертий рік поспіль, інформує Перша електронна газета.

«Мати власний сад — недосяжна мрія для багатьох містян. Далеко не в кожного є балкон чи підвіконня, аби вирощувати рослини вдома. Натомість у нашому просторі ми надаємо цілий дах із контейнерами, де всі охочі можуть вирощувати зелень, овочі або квіти. Ми хочемо, аби публічні простори за нашим прикладом містяни перетворювали на сади», — зазначає директорка простору Вікторія Талашкевич.

З початком сезону оголосили про набір нової групи з 30 людей, які хочуть спробувати себе у городництві та вирощувати в ящиках на даху квіти, овочі й зелень.

«Ми надаємо контейнери із землею, а насіння учасники приносять самі. Після посіву ми по черзі будемо доглядати за контейнерами у «саду». А кураторка проекту Анастасія Поліщук даватиме поради по догляду за овочами, зеленню та квітами», — додають у Гончаренко центрі.

Для участі у проєкті потрібно заповнити коротку форму за цим посиланням до 8 квітня включно.

“Гончаренко центр” Кропивницький працює щодня у будні з 14:00 до 18:00.

Із додатковими питаннями можна звертатися за номером: 050-884-97-16.

Нагадаємо, у “Гончаренко центрі” в Добровеличківці запустили безкоштовну майстерню 3D-друку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар