З яких інгредієнтів готують роли. ТОП-7 популярних смаків

Ще років 15 тому роли та суші були для українців заморською диковинкою. Скуштувати їх можна було в основному у великих містах в японських ресторанах. Сьогодні ж роли в Кропивницькому – це вже не екзотичний делікатес, а обов’язковий пункт меню більшості ресторанів.

Нині японська кухня доступна й відкрита для всіх. А кропивницькі заклади харчування пропонують великий вибір японських страв.

Пропонуємо ТОП-7 рол, які найчастіше замовляють у Кропивницькому.

Рол Філадельфія Лайт

Лайт – означає легкий. Саме таким є цей рол – тут нічого зайвого, що перевантажувало б смакові рецептори. Лише звичні і добре відомі смаки – лосось, крем сир, огірок.

image

Кунсей

Тут назва говорить все сама за себе, адже словом «кунсей» японці називають улюблену страву з копченою рибою. Основу цього ролу складає саме лолось теріякі, обсмажений традиційним для японської кухні способом – у солодкому соусі. Класичну рибку доповнюють ікра масаго, крем сир та огірок.

Рол Сирний

Це далеко не класична страва, а сучасна інтерпретація традиційної японської кухні. Головним інгредієнтом ролу є японський пряний омлет, що готується на добре розігрітій пательні тонкими шарами. Його щедро змащують двома видами сиру – крем-сир і тостерний, і додають нотку свіжості листям салату.

image

Рол Аляска

«Аляску» вигадали не в засніженому штаті Америки. Назва ролу має не топографічне походження, а суто кулінарне – від капусти виду «Аляска», яку спочатку використовували в рецепті. Згодом її замінили на м’якший і соковитіший салат, але назву не змінювали. Нині в рецептурі «Аляски» є лосось, крем сир, лист салату, авокадо та кунжут.

Рол Філадельфія

Це вже знайоме нам класичне поєднання лосося і крем-сиру «Філадельфія» з додаванням огірка (як у Рол Філадельфія Лайт). Проте тут у складі є також авокадо – плід з дерев родини лаврових, смачний, насичений вітамінами, мінеральними речовинами і жирами.

Рол Боніто

Сонячний і яскравий за рахунок стружки тунця, цей рол захоплює не тільки своїм виглядом, а й смаками. Солонуватий тунець, що огортає рол ззовні, першим торкається смакових рецепторів дегустатора і за мілісекунди посилає у мозок перший вибух смаку. Враження підсилює класичний лосось теріякі з солодкуватим присмаком, а закріплює ніжний крем-сир й освіжаючий огірочок.

Чікен рол

З назви зрозуміло, що весь смак тут у курочці. Саме соковита копчена куряча грудка, нарізана слайсами, відіграє головну роль у смаковому наборі цього ролу. Його органічно доповнюють свіжий огірок і зелена цибуля, ніжний крем-сир і хрумкий кунжут.

image

Поширити:

Залишити коментар:

коментар