Вважався зниклим безвісти 10 років: на Кіровоградщині попрощалися з Героєм (ФОТО)

Сьогодні, 13 березня, у Новоукраїнці  перепоховали Героя-земляка Дениса Марченка, який загинув у бою на початку війни у 2014 році під час виходу з Іловайська.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Новоукраїнської міської ради.

Народився Денис Марченко у Новоукраїнці 7 грудня 1987 року, навчався у місцевій школі №1, по закінченні якої вступив до Льотної Академії Національного авіаційного університету. Разом з друзями організував будівельну бригаду та займався  висотними роботами по ремонту багатоповерхових будинків.

У цей період його призвали на військову службу, яку проходив у підрозділі морської піхоти, що базувався у Криму.
По завершенні військової служби працював у кар’єрі, мріючи про відновлення у Льотній академії.

Денис Марченко одним із перших добровольцем став на захист української незалежності у квітні 14-го року. Разом із побратимами вони перебували у найскладніших боях, в умовах становлення української армії та військового добровольчого руху.

Останній бій Дениса Марченка відбувся 29 серпня 2014 року біля населеного пункту Іловайськ. Тоді росія вперше масово вторглась своїми військами на територію України й порушивши норми міжнародного права – розстріляла так званий «зелений коридор», яким відходили українські військові.

Серед сотень загиблих бійців був і Денис Марченко – старший солдат 93-ї механізованої бригади.

“Денис Марченко мріяв про родину, про дітей, про мирне небо, але все відібрала клята війна і нелюди, які продовжують убивати і нищити все навколо. Вже десятий рік ми проводжаємо в останній путь наших Героїв, тіла яких передаємо рідній землі, а їх душі відлітають у небеса. Не про таке небо мріяв Денис Марченко, але доєднався до небесного війська та з висоти Свого подвигу самопожертви надихає нас на подальшу боротьбу за незалежність, за свою свободу. Оголошую 13 березня 2024 року Днем жалоби у Новоукраїнській МТГ”, – зазначив у своєму виступі під час прощальної церемонії Новоукраїнський міський голова Олександр Корінний.

За відвагу та героїзм старший солдат Збройних Сил України Денис  Марченко нагороджений посмертно орденом “За мужність” та відзнакою «Іловайський Хрест».

1

2

4

5

7

Нагадаємо, Новоукраїнська громада провела в останню путь загиблого воїна (ФОТО)

Читайте також: у столичному шпиталі помер військовий з Кіровоградщини

Поширити:

Залишити коментар:

коментар