Новоукраїнська громада провела в останню путь загиблого воїна (ФОТО)

Сьогодні, 12 березня, Новоукраїнська громада попрощалася з солдатом Євгенієм Пиндиком.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Новоукраїнської міської ради.

Євгеній Пиндик народився у Новоукраїнці 27 лютого 1980 року. Навчався у місцевій школі №1, отримав професійну освіту у Новоукраїнському ПТУ №40. Завершивши навчання в училищі, працював у сільськогосподарському підприємстві «Нива».

З 1998 року проходив службу в лавах Української армії. Спочатку навчався у Черкасах за військовою спеціальністю “Прикордонник”, а потім служив у Кримському та Закарпатському прикордонних загонах.

Звільнившись із військової служби, працював у підприємствах Новоукраїнщини. Останнім місцем його роботи був Новоукраїнський комбінат хлібопродуктів.

Після повномасштабного вторгнення з квітня 2022 року добровольцем став на захист України. Був стрільцем 39 бригади Збройних Сил України.

Захищаючи Херсонщину, вийшовши з тривалого оточення з побратимами, воїн загинув біля населеного пункту Кринки 27 лютого 2024 року у свій 44-й день народження.

“Лише в Новоукраїнській громаді маємо 48 загиблих Героїв, а це 48 родин, які втратили найдорожчих людей, 54 дітей, матерів, батьків, дружин, рідних. Більше 20 родин безвісти зниклих.  Ми маємо допомагати нашим Збройним Силам України із розумінням, що кожен військовий захищає кожного і кожну з нас, що волонтерити і підтримувати захисників потрібно перш за все для нас самих, що війна у кожному домі”, – зазначила під час прощальної церемонії заступниця міського голови Людмила Білокоз.

Для вшанування і увіковічення пам’яті Євгенія Пиндика йому присвоять звання Почесний громадянин міста Новоукраїнка.

1

2

3

4

7

Нагадаємо, у столичному шпиталі помер військовий з Кіровоградщини

Читайте також: Кропивницький провів в останню путь двох загиблих Героїв (ФОТО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар