Українці можуть замовити міжнародну доставку посвідчення водія

Міжнародна доставка посвідчення водія для українців діє вже у 27 країнах Європи. Віднедавна ця послуга доступна також у Швеції, Грузії, Португалії, Греції та Норвегії.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби РСЦ МВС в Кіровоградській області.

Послуга міжнародної доставки доступна в Кабінеті водія. Ця опція актуальна для тих кермувальників, які мають намір обміняти своє посвідчення, якщо:

  • документ отримано вперше на 2 роки,
  • загубили чи пошкодили його,
  • змінили персональні дані.

Аби замовити доставку посвідчення водія, необхідно зайти в Кабінет водія та авторизуватись. Після цього виконати такі дії:

  • вказати причину обміну посвідчення;
  • обрати міжнародну доставку;
  • ввести адресу отримання замовлення;
  • сплатити за послугу.

Заявка надходить до сервісного центру МВС та обробляється адміністратором. Після виготовлення, готовий документ забирає ДП «ІНФОТЕХ» та передає його Укрпошті для відправлення за кордон на вказану адресу.

Термін міжнародної доставки – близько 15 днів. Орієнтовна вартість близько 1300 грн – за бланк та адмінпослугу незалежно від країни та міста отримання.

Нагадуємо, що міжнародна доставка посвідчення водія почала діяти з 16 жовтня 2023 року. З початку запуску нею вже скористалися понад 5 тисяч осіб. Окрім Швеції, Грузії, Португалії, Греції та Норвегії, доставку посвідчення можна замовити ще у 22 країни:

Польщу, Німеччину, Угорщину, Молдову, Словаччину, Словенію, Румунію, Хорватію, Чорногорію, Литву, Латвію, Естонію, Чехію, Італію, Болгарію, Францію, Нідерланди, Туреччину, Австрію, Бельгію, Швейцарію та Іспанію.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію шукайте на сайті.

Нагадаємо, доставку посвідчення водія можна замовити через ДІЮ.

Читайте такожЧи можна користуватися протерміновани посвідченням водія?

Поширити:

Залишити коментар:

коментар