Червоний Хрест облаштує ще однин гуртожиток для ВПО у Кропивницькому

Організація Швейцарського Червоного Хреста має намір облаштувати у Кропивницькому житло для внутрішньо переміщених осіб, які знайшли тут прихисток.

Про це йшлося під час зустрічі заступника міського голови Олександра Мосіна і представниці Швейцарського ЧХ Марселі Мори, повідомляє Перша електронна газета.

“У Кропивницькому прихисток знайшли 25,5 тисячі переселенців, з них 6 тисяч дітей. Ми надали їм тимчасове житло, облаштували соціальні гуртожитки, багатьох прихистили кропивничани у своїх оселях.

Також депутати виділили майже 40 гектар землі під будівництво житла для ВПО, однак це дороговартісні і тривалі проєкти, а поліпшення житлових умов багато родин вимушених переселенців потребують уже сьогодні. Тож соціальне житло стає швидким і якісним вирішенням цього питання”, – зазначив Мосін.

Міська влада надала перелік приміщень комунальної власності, які можна переобладнати під соціальні гуртожитки для ВПО. З цього переліку представники міжнародної організації обрали будівлю по вулиці Нікітіна, яке облаштують для найбільш вразливих категорій переселенців.

“Представники організації братимуть участь у супроводі родин, які мешкатимуть у відремонтованому і обладнаному помешканні”, – наголосила Марселя Мора.

Нагадаємо, це вже не перший досвід співпраці міської влади і міжнародної організації – соціальний гуртожиток для переселенців на селищі Гірничому також відремонтувати і облаштувати за підтримки Швейцарського Червоного Хреста. Нині ж розглядають можливість переобладнати під житло ще одне приміщення.

Читайте також: Гуртожиток для ВПО отримав побутову техніку від благодійників

Поширити:

Залишити коментар:

коментар