Кропивницькі жінки-поліцейські відновлюють психологічне здоров’я за допомогою коней (ФОТО)

У Кропивницькому жінки-поліцейські покращують свій «психологічний імунітет» за допомогою іпотерапії. Проєкт реалізовують в рамках Національного плану дій з виконання резолюції Ради безпеки ООН «Жінки. Мир. Безпека» до 2025 року.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на психологиню Кропивницького районного управління поліції Анастасію Гінцар.

Як розповіла фахівчиня, проєкт «Обійми себе сама» спрямований на підтримку ментального здоров’я жінок-поліцейських.

«Професійна діяльність поліціянток часто спонукає їх до емоційної напруги, окрім цього з початком повномасштабного вторгнення, зявились і інші причини для психологічного виснаження – тривога за дітей, хвилювання про чоловіків, які служать в ЗСУ, а дехто переймається долею близьких, які перебувають на окупованих територіях. Провокувати нестабільні емоції може багато подій, але не всі самостійно здатні їх визнати та не всі готові про це говорити. Тому ми задумали провести низку заходів, які б спонукали жінок і до розмови, і до вияву своїх емоцій, і до психологічного розвантаження. Вже провели арттерапію, разом медитували та випробували себе у стоянні на швяхаї, а нещодавно – обіймалися з конями», – каже Анастасія Гінцар.

Партнером «обіймів» став кропивницький реабілітаційний центр «Хіпос Кроп», де працюють з ветеранами війни, людьми з інвалідністю, дітьми. 11 жінок-поліціянток «спілкувалися» з тваринами, каталися верхи на конях, отримавши позитивні емоції, відчувши тепло тварин та їхню красу і безпосередність.

«Через тактильний контакт під час їзди ми зміцнювали своє ментальне здоров’я», – пояснює вплив анімалотерапії психологиня.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Нагадаємо, куди на Кіровоградщині звератися ветеранам за соціальною чи медичною допомогою

Читайте також: у Кропивницькому вже 9 місяців працює Центр допомоги врятованим. Куди звертатися

Поширити:

Залишити коментар:

коментар