У Кропивницькому вшанували пам’ять воїнів, що загинули на території інших держав (ФОТО)

Сьогодні, 15 лютого, у Кропивницькому вшанували пам’ять загиблих учасників бойових дій на території інших держав. У 35-ту річницю виведення радянських військ з Афганістану кропивничани поклали квіти до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам усіх поколінь.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кропивницької міської ради.

Хвилиною мовчання містяни вшанували пам’ять солдат, офіцерів, які поклали свої життя за межами рідної землі. А це – 30 країн світу.

“Афганська війна тривала майже 10 років. Під час неї тисячі наших співвітчизників загинули у боях і померли від ран, травм і хвороб, пропали безвісти. У народі переважна більшість із них – просто афганці. За цим – чужа, непотрібна війна, втрати друзів, незагоєні рани, величезний досвід бойового життя. Такий досвід став у нагоді у 2014-му. І у 2024-му вони продовжують навчати молодих українських воїнів стійкості, витримки і вмінню перемагати. Бо сьогодні у них єдина мета: ворога – бити, свою землю – захищати.  Світла пам’ять тим, хто не повернувся живими до рідного дому. Слава усім, хто активно допомагає в обороні нашої держави, хто хоробро дає відсіч російському агресору”,- йдеться у повідомленні.

Цього дня пам’ять тих, хто не повернувся з Афганської війни, та нинішніх борців за свободу та незалежність України вшанували хвилиною мовчання і живими квітами на селищі Новому. Участь у покладанні взяла староста Новенського старостинського округу міської ради Любов Марченко.

image

2

3

5

6

8

Нагадаємо, декілька роеів тому тодішній міський голова Кропивницького Андрій Райкович під час однієї з апаратних нарад поставив завдання реставрувати пам’ятник “Воїнам- інтернаціоналістам усіх поколінь”.

Читайте також: нові логотипи презентував Кіровоградський обласний краєзнавчий музей 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар