Начальника КЕВ Кропивницького підозрюють у завданні збитків державі

За процесуального керівництва прокурорів Кропивницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру начальнику Квартирно-експлуатаційного відділу за зловживання службовим становищем.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кіровоградської спеціалізованої прокуратури.

У лютому 2023 року посадовець, використовуючи своє службове становище та знаючи ринкові ціни на деревину, уклав з одним із ФОП договір на постачання понад 2,5 скл м деревини за завищеною ціною.

“З метою незаконного одержання підприємцем неправомірної вигоди у вигляді надприбутку, у порівнянні із середньою ринковою ціною на такий товар на ринку, посадовець власним цифровим підписом погодив платіжні доручення, на підставі яких на розрахунковий рахунок ФОП було здійснено перерахування коштів на загальну суму майже 6 млн грн. Внаслідок зловживання начальником КЕВ своїм службовим становищем державі завдано збитків на суму понад 2,1 млн гривень. Наразі підозрюваному готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу”,- йдеться у повідомленні пресслужби.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід ‒ УСБУ в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено
обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, чиновниця Олександрійської міськради “подарувала” більше 300 га державної землі

Читайте також: посадовець ОДА завдав державі більше мільйона гривень збитків – прокуратура

Поширити:

Залишити коментар:

коментар