Кіровоградська ОВА прокоментувала повідомлення про недопуск до перевірки укриття

Представники департаменту капітального будівництва Кіровоградської ОВА  прокоментували інформацію про недопуск Державної аудиторської служби України до перевірки виконання капітального ремонту укриття ліцею Вільшанської селищної ради.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кіровоградської ОВА.

Вчора, 8 лютого, аудитори Управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області не змогли провести перевірку закупівель робіт із виконання капітального ремонту укриття в ліцеї Вільшанської селищної ради Кіровоградської області.

“Роботі аудиторів перешкоджали представники Департаменту капітального будівництва Кіровоградської обласної державної адміністрації.

Тож наразі невідомо, наскільки якісно відремонтовано укриття, чи був ремонт узагалі і чи перебуватимуть учні ліцею у безпеці під час повітряних тривог”,- йдеться у повідомленні Держаудитслужби.

Пресслужба Кіровоградської ОВА зазначає, що дана інформація є спотвореною та не відповідає дійсності.

“23 січня 2024 року у Кропивницькому до директора департаменту капітального будівництва звернулись аудитори з посвідченням на проведення перевірки та вимогою терміново надати доступ до об’єкта. Хоча наданим планом перевірки це не було передбачено, аудиторам було запропоновано почати перевірку документації. А виїзд на об’єкт організувати на наступному тижні у зв’язку з хворобою та знаходженням у відрядженнях відповідальних за цей об’єкт представників департаменту та підрядної організації.

На дану пропозицію аудитори відповіли відмовою та вимогою до директора департаменту зв’язатися з їх керівництвом. Наголошуємо, що в цій ситуації  перешкоджання роботі аудиторів з боку керівництва департаменту не було. Так само не зафіксували жодних перешкод в роботі аудиторів і працівники поліції, яких викликали до департаменту.

Щодо об’єкта будівництва маємо зазначити наступне. Закупівля робіт виконувалась відповідно до чинного законодавства. Будівельні роботи виконано відповідно до затвердженої ПКД та чинними ДБН. Наразі ведуться роботи з введення в експлуатацію”,- зазначили в пресслужбі Кіровоградської ОВА.

Нагадаємо,  на Кіровоградщині державних аудиторів не допустили до перевірки укриття ліцею

Читайте також: Міськрада прокоментувала хід реконструкції Далекосхідного кладовища у Кропивницькому

Поширити:

Залишити коментар:

коментар