На Кіровоградщині почнуть відключати воду боржникам

© pixabay.com

Із 1 березня 2024 року ОКВП «Дніпро-Кіровоград»  почне відключати від мережі водопостачання тих абонентів, які користуючись воєнним станом перестали оплачувати комунальні послуги.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією підприємства.

Нині абоненти винні ОКВП «Дніпро-Кіровоград» 184 мільйони гривень за спожиту воду. Це величезна сума для підприємства. Цих грошей дуже не вистачає для повноцінного функціонування водопостачальної системи.

Після тривалої роботи з абонентами, яка не принесла результатів, ОКВП починає відключати від системи найбільш злісних боржників. Але в них ще є час прийти до підприємства і укласти угоду про реструктуризацію боргу.

Відключення планують почати з районів і будинків, де живуть найбільші боржники. В окремих випадках, сума боргу у яких сягає 300 000 гривень (!).

Також, боржникам варто знати, що після відключення водопостачання за борги, доведеться не лише погасити суму боргу, а й заплатити за підключення:

  • у багатоквартирному будинку доведеться заплатити 4992 гривні,
  • у приватному – від 2000 гривень.

Нагадаємо, що Постановою №1405 від 29 грудня 2023 року уряд України зняв мораторій на відключення постачання житлово-комунальних послуг через несплату. Мова йде про дозвіл на відключення тих боржників, які проживають на територіях, де не ведуться бойові дії. Тобто, зокрема, і про мешканців Кіровоградщини. Причиною цього є те, що борг українців за комунальні послуги – вже навіть не один мільярд гривень.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар