Керівник КП із Долинської “витягнув” з місцевого бюджету 800 тисяч – прокуратура

© УНІАН

Посадовця Долинської міської ради обвинувачують у зловживанні службовим становищем – придбання для комунального підприємства генератора за суттєво завищеною ціною і завдання збитків на суму понад 800 тис. грн.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби обласної прокуратури.

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника комунального підприємства Долинської міської ради за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.364 КК України).

За даними досудового розслідування посадовець, будучи відповідальним за здійснення публічних закупівель, провів на початку 2023 року процедуру закупівлі дизельного генератора в інтересах місцевого підприємця. Дизельний генератор був придбаний для потреб комунального підприємства за суттєво завищеною ціною.

Згідно з висновками експертиз, внаслідок зловживання обвинуваченого місцевому бюджету завдано збитків на суму понад 800 тисяч гривень.

За вчинене фігуранту справи загрожує від 3 до 6 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, працівник управління Держпродспоживслужби отримав 60 тисяч гривень хабаря.

Читайте такожДвох посадовців Кропивницької міськради судитимуть за вимагання хабаря

Поширити:

Залишити коментар:

коментар