Артилерист із Кіровоградщини отримав “Хрест хоробрих” від Залужного

Олександр Алпеєв з Олександрівської громади – артилерист,  головний сержант із 92-ої окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка –  отримав нагрудний знак “Хрест хоробрих”.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Фейсбук-сторінки 92-ої бригади.

Олександр став на захист Батьківщини ще в 2014-му році. Потрапивши у бойову бригаду, відбивав атаки ворога на Світлодарському напрямку. Працював на САУ 2С3 «Акація». Протягом шести років служби вдосконалювався та навчався. Згодом вирішив створити родину і звільнився.

У червні 2022 року Олександр разом із рідним братом знов взяв до рук зброю. Пішов в артилерію 92 ОШБр. Працював на БМ-21 «Град». Брав участь у визволенні Харківщини, ефективно уражаючи вогневі засоби ворога. Нині захисник – сержант з матеріального забезпечення реактивної артлерійської батареї.

«Думати про людей і робити все для їхнього комфорту» – так про свої обов’язки говорить Олександр і акцентує, що отримана днями нагорода – «Хрест Хоробрих» Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного – то відзнака не його особиста, а команди, колективу, в якому він працює, адже тільки спільними зусиллями досягається будь-яка поставлена мета.

Що ж стосується приватного життя, то після Перемоги захисник мріє про первістка у родині.

419880222-691082329814678-1967949453453374638-n-1

Довідково.

 "Хрест хоробрих" - одна з найвищих відзнак від Головнокомандувача Збройних сил України, затверджена в Україні у 2021 році рішенням Валерія Залужного.

Вручають військовим Збройних сил України за героїчний вчинок, пов'язаний з ризиком для життя під час участі у бойових діях, а також із встановлення та підтримання миру і безпеки.

Нагадаємо, Залужний нагородив воїна з Новоукраїнської громади двома відзнаками.

Читайте також: “Золотий хрест” від Залужного отримав 19-річний воїн із Любомирки

Поширити:

Залишити коментар:

коментар