Страхування КАСКО — повний захист вашого авто

Ілюстративне фото

КАСКО — це вид страхування автомобілів, призначений для захисту від практично усіх ризиків, що виникають у процесі експлуатації. Залежно від конкретної страхової програми КАСКО покриває витрати на ремонт після аварій, різноманітних несподіваних обставин (наприклад, після пожежі чи потрапляння під сильний град). Хоча перелік страхових випадків може відрізнятися, зазвичай він включає значно більшу кількість ситуацій проти стандартної автоцивілки.

Що таке КАСКО

Повне КАСКО дозволяє відшкодувати збитки власнику авто, якщо з його машиною щось станеться. При цьому не має значення, з чиєї вини сталася подія, яка призвела до пошкодження автомобіля. Частіше за все компенсацію призначають, якщо транспортний засіб потрапив у ДТП. Проте поліс КАСКО поширюється на покриття інших страхових подій (наприклад, викрадення авто, пошкодження від стихійного лиха або пожежі, а також від дій вандалів).

Важливо, що існують різні страхові програми КАСКО. Повне КАСКО або класичне забезпечує захист від усіх можливих ризиків, тоді як часткові пакети дозволяють отримати відшкодування лише в окремих ситуаціях, зазначених у договорі. Вибір між ними залежить від побажань власника і його фінансових можливостей, адже повне КАСКО коштує дещо дорожче. Наприклад, при покупці автомобіля в кредит чи страхуванні нового транспортного засобу часто рекомендується вибирати повне КАСКО. У разі викрадення автомобіля вартість буде повністю компенсована.

Чому купувати КАСКО вигідно

Однією з важливих переваг добровільного автострахування (https://uniqa.ua/private/auto/) є можливість отримати компенсацію в різноманітних ситуаціях. Також провідні страхові компанії поважають своїх клієнтів і пропонують їм пакети додаткових послуг. Серед них можуть бути:

  • евакуація після ДТП;
  • підвіз бензину;
  • виїзна зарядка акумулятора;
  • оплата проживання в готелі в разі аварії в іншому місті;
  • можливість оренди автомобіля на час ремонту власного.

Більшість із подібних послуг входить у вартість поліса КАСКО.

Нові пропозиції провідних страхових компаній

Нові пропозиції провідних страхових компаній призначені для досвідчених водіїв, які, попри свій великий стаж безаварійного водіння, прагнуть забезпечити собі надійний захист на дорозі. Наприклад, СК «УНІКА» розробила програму, яка використовує принцип 50/50. Ідея полягає в тому, що власник автомобіля сплачує лише 50% від звичайного тарифу.

Такі поліси забезпечують покриття значної шкоди (наприклад, викрадення або повна втрата автомобіля). Іншими словами, ці поліси виявляються вигідними у тих випадках, коли витрати на відновлення транспортного засобу становлять 70–80% від його вартості. Однак при невеликих та середніх пошкодженнях (наприклад, при пошкодженні бампера, крила або розбитті скла через вандалізм) для отримання компенсації необхідно сплатити другу половину вартості поліса.

Нещодавно страхова компанія «УНІКА» представила нову програму КАСКО Share, яка використовує такий принцип. Цей пакет ідеально підходить для акуратних водіїв, які все ж таки турбуються про можливість викрадення або серйозної аварії.

«УНІКА» також пропонує інші вигідні варіанти (наприклад, міні-КАСКО). У разі аварії компанія виплачує фіксовану суму – 50, 100 або 200 тисяч гривень, залежно від обраного під час оформлення договору максимального розміру виплати. Список страхових ризиків можна також розширити, наприклад, додавши викрадення машини. Цей поліс характеризується тим, що його покриття може бути нижчим від вартості автомобіля, проте завдяки своїй доступній ціні є привабливим для тих, хто прагне захистити свій бюджет від можливих збитків у разі ДТП.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар