На Кіровоградщині судитимуть організаторів наркотрафіку до СІЗО

Правоохоронці викрили трьох членів злочинної групи, які налагодили канал постачання на територію Кропивницького СІЗО наркотичних засобів.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кіровоградської обласної прокуратури.

“Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальний акт за фактом поширення злочинного впливу у Державній установі «Кропивницький слідчий ізолятор», а також незаконного придбання, зберігання, пересилання з метою збуту та передачі наркотичних засобів, вчинених організованою групою”,- йдеться у повідомленні пресслужби.

Канал постачання наркотичних речовин, зокрема метадону та канабісу, до місць несвободи, налагодив так званий «смотрящий» за спецустановою. Останній, наразі є підсудним у кількох кримінальних провадженнях, що слухаються зараз у судах області.

До складу злочинної групи входило ще двоє арештантів, наближених до «смотрящего» та особа з волі, яка відповідала за придбання наркотиків та їх переправлення на територію СІЗО. Наркотичні засоби формували у виді закладок та передавали до спецустанови поштовим зв’язком, маскуючи у засоби гігієни та продукти харчування.

Стосовно усіх учасників угруповання застосовані запобіжні заходи тримання під вартою. Їм загрожує до 12 років ув’язнення.

1

2

Нагадаємо, на Кіровоградщині до виправної колонії постачали наркотики

Читайте також: удвох жителів Кіровоградщини знайшли арсенал боєприпасів і наркотики

Поширити:

Залишити коментар:

коментар