У Кропивницькому в останню путь провели трьох загиблих воїнів

Фото: Кропивницька міська рада

Сьогодні, 9 січня, на Далекосхідному кладовищі попрощалися з трьома воїнами-Героями: сержантом Олександром Коваленком, матросом Валерієм Леонтьєвим та матросом Олександром Давиденком.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кіровоградської міської ради.

Олександр Коваленко народився 20 квітня 1987 року в місті Мелітополь Запорізької області.
 

Навчався в середній школі №23 в Мелітополі з 1993 по 2004 рік. Після закінчення школи вступив на навчання до Мелітопольського професійного ліцею залізничного транспорту. У 2005 році отримав диплом з присвоєнням кваліфікації електромонтера з обслуговування та ремонту апаратури і пристроїв зв’язку, а також пристроїв СЦБ.

У 2006 році вступив до лав Збройних сил України та проходив військову службу в навчальному центрі в місті Десна Чернігівської області, займав посаду старшого сержанта підрозділу.  У 2007 році демобілізувався та пішов працювати в органи внутрішніх справ України, де працював до 2016 року. У 2017 році після закінчення контракту служби в Національній поліції пішов на службу до Збройних сил України. Займав посаду начальника радіостанції групи зв’язку.

З першого дня війни 24 лютого 2022 року брав активну участь в евакуації та збереженні майна військової частини. У період 2022/2023 років був у різних військових відрядженнях і загинув, захищаючи вітчизну 28 грудня 2023 року.

В Олександра Коваленка залишилися батьки та донька.

Валерій Леонтьєв народився 5 вересня 1974 року у Кіровограді. Тут закінчив школу №9, потім Кіровоградський машинобудівний технікум.
Працював на заводах “Гідросила” та “Червона зірка”. 8 серпня 2023 року Валерій Леонтьєв загинув поблизу населеного пункту Богданівка Бахмутського району на Донеччині.
Без батька залишився син 23 роки.
Матрос 37 бригади морської піхоти Олександр Давиденко народився 12 червня 1991 року у Кіровограді.
Навчався в загальноосвітній школі №32, потім у професійно-технічному училищі № 8, яке закінчив у 2014 році і здобув професію лицювальника -плиточника.  Працював у ТОВ “Енергетика майбутнього”, потім сантехніком, на будівництві.
5 червня 2023року Олександра Давиденка мобілізували до ТЦК. Виконував бойові дії в Донецькій області.

Воїн закінчив прискорений навчальний курс “Фахова підготовка бойового медика взводу” і здобув кваліфікацію бойовий медик.

При виконанні бокового завдання, здійснюючи заходи з національної безпеки, оборони відсічі і стримування збройної агресії рф, загинув 31 грудня 2023 року неподалік населеного пункту Кринки на Херсонщині.
В Олександра Давиденка залишилася родина — дружина, батьки, брат.

Панахиду відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

13

14

15

Нагадаємо,  у Світловодську посмертно нагородили трьох Героїв

Читайте також: невидимі прощання. Дискусії навколо церемонії поховання воїнів у Кропивницькому

Поширити:

Залишити коментар:

коментар