Міненерго спростовує фейк про відключення світла на новорічні свята

Міністерство енергетики спростовує інформацію, яка шириться соцмережами про нібито відключення енергопостачання під час новорічних свят.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Міненерго.

“В соцмережах знову розповсюджується неправдива інформація про відключення електроенергії на свята. Офіційно заявляємо: Диспетчерський центр «Укренерго» не планує обмеження споживання в святкові дні. Вважаємо, що єдиною метою розповсюдження відвертої брехні про обмеження споживання є поширення панічних настроїв серед населення”,- йдеться у повідомленні Міненерго.

В енергосистемі профіцит через знижене споживання. Цьому сприяє плюсова температура повітря. Також традиційно в вихідні дні споживання електроенергії нижче, ніж у робочі. Тому у «Укренерго» немає жодних підстав для введення графіків відключень енергоживлення.

Цього разу фейки розповсюджуються через телеграм-канали, які сповіщають про рух російських ракет або дронів під час повітряних тривог.

“Не ведіться на російське ІПСО. На офіційних сторінках «Укренерго» в Facebook та Telegram щодня ми публікуємо актуальну інформацію про стан енергосистеми. Ми щоранку завчасно повідомляємо чи очікується сьогодні дефіцит і чи планує Диспетчерський центр «Укренерго» обмежувати споживання. Ви також можете відстежувати інформацію про енергопостачання на офіційному сайті вашого обленерго чи у вашому особистому кабінеті споживача”,- наголосили енергетики.

Нагадаємо, російські спецслужби поширюють фейк про відсутність ліків в аптеках України

Читайте також: шахраї від імені “Нафтогазу” збирають персональні дані українців

Поширити:

Залишити коментар:

коментар