На Кіровоградщині перевірять якість надання екстренної медичної допомоги

Робоча група «Прозорість та підзвітність» розпочне перевірку якості надання екстреної медичної допомоги на Кіровоградщині.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кіровоградську обласну державну адміністрацію.

Міністерством охорони здоров’я України разом з Національною службою здоров’я України проведено моніторинг якості надання медичних послуг лікарнями, хворим на інсульт пацієнтам, що законтрактовані Національною службою здоров’я України за пакетом “Медична допомога при гострому мозковому інсульті”. Як наслідок, начальник Кіровоградської ОВА призначив робочу групу з перевірки надання медичної допомоги жителям області КНП”Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області Кіровоградської обласної ради”.

При аналізі даних моніторингу організації надання медичної допомоги хворим з підозрою на гострий мозковий інсульт на догоспітальному етапі встановлено, що такі пацієнти не завжди транспортуються бригадами екстреної медичної допомоги у законтрактовані НСЗУ заклади.

Також надходять усні та письмові скарги від жителів Кіровоградщини на відмову працівників КНП”Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області” у прийомі викликів для надання екстреної медичної допомоги.

Метою перевірки надання медичної допомоги жителям області є недопущення в подальшому негативних наслідків у організації надання медичної допомоги хворим та раціональне використання установою існуючих фінансових ресурсів.

Нагадаємо, чому звільняють лікарів в Олександрійському онкодиспансері,- коментує Олег Рибальченко

Читайте також: на гуманітарному складі на Кіровоградщині знайшли томограф без документів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар