Обласний прокурор взяв на контроль питання розтрати коштів, виділених на парк “Перемоги”

Після розголосу в медіа обласна прокуратора взяла під контроль ситуацію з можливою розтратою бюджетних коштів, виділених на догляд парку «Перемоги».

Про це Першій електронній газеті повідомили в пресслужбі Кіровоградської обласної прокуратури.

«Кримінальне провадження за фактом привласнення бюджетних коштів учора (14 вересня – ред.) було зареєстровано прокурором. Окрім того, ми ще в судовому порядку відстоюємо інтереси територіальної громади.

На 25 вересня 11.30 год. призначено розгляд апеляційної скарги обласної прокуратури на рішення господарського суду Кіровоградської області за позовом до ТОВ «АІС БУДКОМ». Розглядатимуть скаргу в Центральному апеляційному господарському суді в Дніпрі, головуюча суддя О.Іванова», – повідомила спікерка обласної прокуратури Наталя Алєксєєнко.

За її словами, керівник обласної прокуратури Ян Стрелюк особисто взяв ситуацію щодо імовірного привласнення бюджетних коштів під контроль.

Нагадаємо, у січні 2023 року ГУ ЖКГ уклало з ТОВ «АІС «БУДКОМ» угоду «Утримання парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Перемоги» у місті Кропивницькому». Сума, виділена на утримання парку, становить 4,327 млн грн. Утримання передбачає «широкий комплекс робіт, необхідних для функціонування та належного утримання парку. В тому числі утримання зелених насаджень».

Проте на початку вересня журналісти (Першої електронної газети – ред.) виявили, що в парку всохли десятки дерев та кущів, а система поливу взагалі відсутня. натомість в Управлінні ЖКГ Кропивницької міської ради повідомили, що “після візуального обстеження дерев встановлено, що вони знаходяться в задовільному стані”.

Про цю ситуацію читайте в статті: Парк перемоги над деревами, або Вшанували по-кропивницькому

Поширити:

Залишити коментар:

коментар