Міністра оборони України Олексія Рєзнікова звільнили з посади

Президент Володимир Зеленський анонсував заміну міністра оборони України. Він підтвердив намір звільнити Олексія Резнікова. Його місце займе голова Фонду держмайна Рустем Умєров після того, як його кандидатуру схвалить Верховна рада.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт BBC News.

Я вирішив провести заміну міністра оборони України. Олексій Резніков пройшов ці більш ніж 550 днів повномасштабної війни. Я вважаю, що міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством в цілому. Зараз очолити міністерство має Рустем Умєров. Верховна Рада України добре знає цю людину, і пан Умєров не потребує додаткових представлень. Очікую від парламенту підтримки цієї кандидатури. Осінь – час для посилення», – йдеться у відеозверненні президента від третього вересня.

 Зранку 4 вересня Олексій Рєзніков написав заяву про відставку та направив її на розгляд парламенту.

image
Фото з інтернету: Олексій Рєзніков

Українські ЗМІ припускають, що 57-річний Резніков стане новим послом Києва в Лондоні, де у нього склалися добрі стосунки з високопосадовцями.

Сьогодні, 5 вересня, Верховна рада України звільнила Рустема Умєрова з посади голови Фонду держмайна України. “За” відставку  голови ФДМУ проголосували 302 народні депутати.

“Парламент очікує на внесення пропозиції від президента України щодо призначення Рустема Умєрова міністром оборони України”, – зазначив нардеп від партії “Голос” Ярослав Железняк.

За інформацією Суспільного, у велику політику Рустем Умєров прийшов у 2019-му, коли партія “Голос” ввійшла до Верховної ради. У 2020 році він розпочав парламентські слухання щодо деокупації та реінтеграції Криму.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії Умєров брав участь у перемовинах щодо обміну полонених. З його допомогою вдалось повернути зокрема й оборонців “Азовсталі”.

Фонд держмайна під керівництвом Рустема Умєрова отримав майже чотири мільярди гривень від продажу об’єктів.

image
Фото з інтернету: Рустам Умєров

Нагадаємо, Кропивницька міськрада звернулася до ВРУ щодо заборони московської церкви

Читайте також: Верховна Рада офіційно перенесла Різдво та ряд інших свят на нові дати

Поширити:

Залишити коментар:

коментар