Школи Кіровоградщини потребують 47 автобусів

Ілюстративне фото

47 шкільних автобусів потребують громади Кіровоградщини у новому навчальному році. 

Про це під час брифінгу повідомила директорка департаменту освіти і науки Кіровоградської ОВА Ельза Лещенко, інформує Перша електронна газета.

Цьогоріч  29 мільйонів 96 тисяч гривень субвенції направили Кіровоградській області на придбання шкільних автобусів.

Відповідну субвенцію з держбюджету обласному бюджету затвердив Кабінет Міністрів України. Згідно з постановою Кабміну № 418, використання коштів на придбання шкільних автобусів здійснюється на засадах співфінансування з місцевих бюджетів.

«Придбання шкільних автобусів здійснюється для забезпечення підвезення здобувачів загальної середньої освіти та педагогічних працівників до закладів освіти, у яких освітній процес організовано за очною та (або) змішаною формою навчання та які мають укриття, що відповідає Державним будівельним нормам», – йдеться у документі.

“Наразі у області є 270 автобусів, необхідно ще 47. Однак за отримані кошти  отримується  закупити лише 14, оскільки один автобус коштує близько двох з половиною мільйонів. Постанова Кабміну чітко регламентує те, що в першу чергу варто надавати автобуси тим громадам, які віддали їх на потреби ЗСУ. 27 автобусів у минулому році отримали воїни від наших ТГ. Тому, в цьому році, транспорт, який нам вдалося закупити – розповсюдили саме по ним” , – відзвітувала Ельза Лещенко.

Посадовиця зазначила, що поки департамент освіти і науки Кіровоградської ОВА не вирішить  питання повернення шкільного транспорту у громади, з яких його вилучили на потреби ЗСУ він не зможе надавати його  іншим.

“У 2024 році, у нас є можливість закупити ще шість автобусів. Вони аналогічно поїдуть в громади, в яких шкільний транспорт вилучили на потреби ЗСУ”, – підсумувала директорка департаменту освіти і науки Кіровоградської ОВА Ельза Лещенко.

Нагадаємо, 14 громад Кіровоградщини отримають шкільні автобуси

Читайте також: на закупівлю шкільних автобусів Кіровоградщині виділили мільйони гривень

Поширити:

Залишити коментар:

коментар