Що можна приготувати м’ясорубкою

У наш час електрична м’ясорубка перетворилася в щось більше, ніж просто прилад для переробки м’яса на фарш. Сучасні моделі техніки мають розширену функціональність, яка стане у пригоді кожній господині. За їх допомогою легко урізноманітнити асортимент повсякденних страв. Що ж вміють сучасні пристрої — розкажемо далі.

Приготування фаршу

Це базова функція, адже саме для неї і була розроблена техніка. Електричні моделі, на відміну від ручних, справляються з цією задачею за лічені хвилини та без додаткових зусиль. Хоча б з огляду на цю перевагу можна придбати нову помічницю. До того ж пристрій укомплектований набором решіток з отворами декількох діаметрів для отримання фаршу різної консистенції. Він впорається з будь-яким м’ясом без кісток.

Шаткування овочів

Просунуті моделі мають змінні насадки різного призначення. Найпоширеніша — нарізання овочів пластинами. У деяких додатково є тертка. Це дуже зручно, коли необхідно зробити заготівлю на зиму або приготувати салат на велику родину.

Соки та фреші

Для цього знадобиться соковитискач. Нею часто комплектують техніку. Отримати два пристрої в одному завжди вигідно, хоча будь-яка м’ясорубка у Алло перетворить приготування страв на задоволення. Хоча пропускна спроможність соковитискача невелика, декілька літрів свіжого соку можна приготувати швидко. Цього достатньо, що отримати щоденну порцію вітамінів та трішки закрити на зиму. Тільки обов’язково потрібно вивчити інструкцію, щоб дізнатися, які фрукти та ягоди може переробити модель.

Саморобні ковбаси

Наявність такої насадки вирішить актуальну для більшості проблему пошуку натуральних ковбас. Із нею можна легко готувати їх самостійно. Достатньо завантажити до продуктоприймача всі необхідні інгредієнти та підготувати кишку або спеціальну плівку для формування виробу. У вас буде можливість регулювати кількість спецій або зовсім відмовитися від них у дитячому меню.

Насадка кебе

Це варіант для тих, кому до вподоби арабська кухня. Пропущене через насадку м’ясо виходить у вигляді трубки, порожнистої у середині. Їх можна відразу начинити грибами, сумішшю сиру та зелені, овочами тощо.

Цитрус-прес

Він зустрічається рідко, але любителям соків із цитрусових напевно знадобиться. Це пристрій конусоподібної форми з ребрами по всій поверхні, які стискають м’якуш фруктів, таким чином витискаючи з них сік.

Переробка тіста

Більшість господинь користуються звичайною решіткою для фаршу, щоб отримати тісто певної форми для окремих виробів, наприклад торт «Мурашник». Проте деякі виробники комплектують свої м’ясорубки спеціальною насадкою. Вона швидко підготує сировину для випічки.

Сучасні м’ясорубки — це багатофункціональні прилади, що здатні робити багато корисних речей. Обираючи помічницю, подумайте, що вона буде готувати. Від цього і відштовхуйтесь.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар