Теплопостачальники Кіровоградщини заборгували понад 400 млн за газ. Чи зміняться тарифи

Перед новим опалювальним сезоном борги за газ теплопостачальних підприємств Кіровоградщини становлять більше 400 мільйонів гривень.

Про це під час брифінгу повідомила заступниця директорки департаменту ЖКГ Кіровоградської ОВА Інна Табалова, інформує Перша електронна газета.

Теплопостачальні підприємства Кіровоградщини в опалювальному сезоні 2022-2023 року спожили 50,6 мільйона кубічних метрів газу на 600 мільйонів гривень, з яких 416 мільйонів і досі залишаються боргом перед “Нафтогазом”.

Оскільки під час воєнного стану тарифи на теплопостачання і газ для населення не підвищують,  різницю між діючими тарифами та реальними потребами підприємств  компенсують з державного бюджету.

“Заборгованість по різниці у тарифах підприємствами області становить 703 мільйони гривень. Однак завдяки держбюджету нам вдалося покрити борги за газ і підготуватися до нового опалювального сезону”, – зазначила Інна Табалова.

Міністерство інфраструктури готує зміни до закону, після ухвалення яких з держбюджету виділять компенсацію теплопостачальникам.

Шодо теплопостачання, за словами посадовиці, ситуація аналогічна. Заборгованість населення області за тепло складає приблизно 424 мільйони.

Різницю в тарифах компенсує державний бюджет, тож споживачам Кіровоградщини  очікувати підвищень тарифу не варто.

Нагадаємо, як та завдяки кому завершився минулий опалювальний сезон на Кіровоградщині під час війни

Читайте також: “Газмережі” запустили електронний кабінет для абонентів з Кіровоградщини

Поширити:

Залишити коментар:

коментар