На Кіровоградщині на підготовку до опалювального сезону виділили понад 300 мільйонів

© uain

На підготовку до опалювального сезону області передбачили майже 365 мільйонів гривень з місцевих бюджетів та власних коштів підприємств.

Про це під час брифінгу повідомила заступниця директорки департаменту ЖКГ Кіровоградської ОВА Інна Табалова, інформує Перша електронна газета.

“Опалювальний сезон області, який стартує через два місяці, може стати складнішим за попередній. У тепловому господарстві Кіровоградщини станом на 15 серпня підготували 343 котельні, 232,6  кілометра теплових мереж, замінили 5,7 кілометра тепломереж. Також підготували 20 теплових пунктів, заготували 6,9 тисячі тонн вугілля, 6 тисяч складометрів дров та майже 2,5 тонни палет”,- розповіла Інна Табалова.

У водопровідному та водоканалізаційному господарстві підготували 10 кілометрів водопровідних мереж, 1,6 кілометра каналізаційних мереж. Окрім цього, 26 водопровідні та 42 каналізаційні насосні станції та 90 сверловин, однак заплановано 130.

“Стосовно житлового фонду можу сказати , що комплексно вже підготовлено 1970 житлових будинків. Провели відновлювальні роботи, а саме ремонт покрівель, опалювальних систем, систем водопостачання та енергозабезпечення будинків”, – зазначила заступниця директорки департаменту ЖКГ Кіровоградської ОВА.

За словами Інни Табалової, область готується до виникнення надзвичайних ситуацій взимку. Деталей влада не розголошує з безпекових питань, однак зазначає, що вже створено 60 аварійних бригад, 34 – на підприємствах теплопостачання, 22 – водопровідно-каналізаційних.

Нагадаємо, стан мереж і котелень – як кропивницький ‘Теплоенергетик’ готується до зими

Читайте також: українцям варто готуватися до ще однієї складної зими – експерти

Поширити:

Залишити коментар:

коментар