Як та завдяки кому завершився опалювальний сезон на Кіровоградщині під час війни

Сьогодні, 4 квітня, в обласній раді обговорили завершення опалювального сезону на Кіровоградщині в умовах воєнного стану. Проведенню якого сприяла допомога міжнародних благодійних організацій.

Про це під час брифінгу повідомила Ольга Довжук, директорка департаменту ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу  інформує Перша електронна газета.

Відтак, опалювальний сезон на території області завершився 31 березня, а у Кропивницькому 27 березня.

“Це був найскладніший опалювальний сезон в історії нашої держави, що також вплинуло і на Кіровоградську область. Наші підприємства працювали в умовах блекаутів, відключень електроенергії, ми стикалися з аварійними та погодинними відключеннями електроенергії. Однак ми достойно провели цей опалювальний сезон, забезпечили всіма необхідними послугами наших споживачів. Не можу не згадати про співпрацю нашу з благодійними фондами, які допомогли суттєво покращити ситуацію зі стабільністю проходження опалювального сезону”,- розповіла Ольга Довжук.

Таким чином, міжнародний американський фонд “USAID”  надав теплопостачальним підприємствам області 5 блочно-модульних котелень, які можуть бути використані вже в наступному опалювальному сезоні у разі проблем з газопостачанням або електропостачанням.

В свою чергу “Теплоенергетик” від “USAID”  отримав 4 генератори, майже 400 тон солі та необхідну техніку.  Окрім цього наразі триває процес передачі лабораторії , яка має змогу виявляти під час опалювального сезону витоки та аварії.

Від товариства “Червоного хреста” водоканал “Дніпро-Кіровоград” отримав три службові машини та баки різного об`єму, які у разі відключень електроенергії дають змогу споживачам отримати питну воду.

Дитячий фонд ООН “ЮНІСЕФ” надав підприємству засоби для очищення води та 16 промислових дизельних генераторів різної потужності, що допомогло забезпечити електроенергією найбільші водопровідні станції  у Кропивницькому, Знам`янці, Світловодську та Олександрії.

“Користуючись моментом, хочу нагадати споживачам про заборгованість за споживання комунальних послуг, яка наразі сягнула позначки 735 мільйонів гривень. За послуги  водопостачання  маємо цифру заборгованості 143,8 мільйона, за тепло – 480,2 мільйона гривень.  Хочемо підкреслити, що це значно ускладнює підготовку підприємств до наступного опалювального сезону, адже ставить під сумнів її якість “, – зазначила Ольга Довжук.

Вона додала, що послуги централізованого теплопостачання оплатили  лише 63,5%.

“Ми закликаємо абонентів звертати увагу на свої рахунки та лічильники, адже попри всю надану допомогу наші підприємства повинні мати ресурси і надалі створювати у ваших домівках комфорт”, – підкреслила посадовиця.

Нагадаємо, 30 мільйонів літрів води споживають щодня жителі Кіровоградщини

Читайте також: Кропивницький «Теплоенергетик» отримав техніку і генератори від USAID

Поширити:

Залишити коментар:

коментар