Стан мереж і котелень – як кропивницький ‘Теплоенергетик’ готується до зими

Наразі теплопостачання міста Кропивницького забезпечують 22 котельні, Кропивницька ТЕЦ, 163 км тепломереж.

Про це під час брифінгу в міськраді повідомив директор КП ‘Теплоенергетик’ Олександр Чельник, передає Перша електронна газета.

За його словами, підприємство відремонтувало одну котельню торік, ще по одній планують завершити ремонт цього року. Також введуть в експлуатацію новозбудовану котельню, яка підсилить один з закладів соціальної сфери у Кропивницькому. З цієїю ж метою наразі відновлюють котельню на території міста, яку не експлуатували 15 років.

Щодо теплових мереж, то всі 163 км мали експлуатаційний термін 40 років. Тож станом на 2023 рік вони виробили більше двох відведених їм термінів.

‘Ми розуміємо і бачимо стан мереж, але їхня повна заміна – це руйнування всього міста. Тому ми проводимо гідравлічні випробовування і замінюємо найбільш критичні ділянки. Наразі після таких ремонтних робіт нам необхідно відновити близько 4 тисяч м² асфальтного покриття. Над цим працює бригада з трьох осіб. Люди працюють на межі своїх можливостей. Ми не залучаємо сторонніх підрядників, бо працювати своїми силами дешевше, а в нас і так борги’ – зазначив Чельник.

Нагадаємо, сучасну машину для ремонту тепломереж отримав Кропивницький від США.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар