Коли у Кропивницькому буде вода? У “Дніпро-Кіровоград” прокоментували надзвичайну ситуацію

Роботи на аварійній ділянці водогону “Дніпро-Кіровоград” майже завершені – стару засувку поміняли на сталеву, вже запущена робота помпової станції в Олександрії, почалася подача води до Знам’янки.

Про це під час пресконференції повідомив в.о. генерального директора ОКВП “Дніпро-Кіровоград” Микола Романюк, інформує Перша електронна газета.

“Запуск води відбувається дуже ретельно, сподіваємося, що сьогодні вода буде точно у Знам’янці і до ночі – у Кропивницькому”, – прокоментував Микола Романюк.

На період відсутності водопостачання у Кропивницькому підвіз води здійснюють шість автоцистерн (у тому числі одну машину надали надзвичайники), дев’ять точок водопостачання діють на базі магазинів мережі АТБ. Всього резерувари з питною водою діяли на 15 локаціях по місту.

За словами представника “Дніпро-Кіровоград”, учора, 14 серпня, підвіз води у спальні райони Кропивницького був нерегулярним, оскільки в першу чергу намагалися забезпечити водою об’єкти соціальної сфери – лікарні, садочки та інші заклади.  У деяких спальних районах до ємностей не могли під’їхати через припарковані авто, а, наприклад, в районі вулиці Бєляєва був зламаний крантому жителі цього району Кропивницького лишилися без підвезеної питної води.

Що стосується характеру поломки, то всього у складі системи водогону існує більше 200 засувок. Раніше щоосені на підприємстві робили планові зупинки водопостачання і проводили заміни застарілих елементів, проте під час воєнного стану планові ремонти припинилися. Наразі першочергової заміни потребує десять засувок. Кошти на ремонт та ресурси у комунального підприємства є.

Нагадаємо, у неділю, 13 серпня Кропивницький та Знам’янка залишилися без водопостачання через аварію на водогоні діаметром 800 мм, де вийшла з ладу засувка, що слугувала з часу введення водогону в експлуатацію – з 1973 року.

Читайте також: тарифи на воду не підвищуватимуть — Нацкомісія скасувала своє рішення

Поширити:

Залишити коментар:

коментар