Міськрада Кропивницького хоче повернути завод ім. Таратути

Ілюстративне фото

Міська рада працює над поверненням у комунальну власність занедбаних приміщень колишнього Кіровоградського ремонтно-механічного заводу ім. В.Таратути, що на Ковалівці.

Про це під час брифінгу повідомив заступник міського голови Олександр Мосін, інформує Перша електронна газета.

За його словами, управлінню власності вже вдалося повернули місту два укриття у густонаселених районах Кропивницького, які будуть облаштовані для потреб громади. Наразі ж ведеться офіційне листування з Фондом держмайна України щодо можливості повернути в комунальну власність і будівлі заводу ім. В.Таратути та облаштувати тут укриття на випадок ракетної небезпеки.

За інформацією з відкритих джерел, станом на 2022 рік завод був товариством з обмеженою відповідальністю, кінцевими бенефіціарними власниками якого зазначалися Пузакова Алла Григорівна (мешканка Києва) та Ігуменцов Олег Вікторович з Кропивницького.

Алла Пузакова – родичка міського голови Кіровограда 2007-2010 років Володимира Пузакова, який у 1996–2002 був  головою ради директорів ВАТ «Кіровоградський ремонтно-механічний завод ім. В. К. Таратути».  У той час Кіровоградська міська рада безкоштовно передала у власність ТОВ “Інвестиційно-фінансова група “Центр” землю під колишнім заводом. Як повідомляли тоді місцеві ЗМІ, серед засновників цього ТОВ теж є родичі Пузакова.

За даними з податкових реєстрів України, станом на 2022 рік ТОВ мало податковий борг 271 623 грн, за несплату якого було анульоване його свідоцтво ПДВ в реєстрі платників, а також відсутня реєстрація в Реєстрі неприбуткових установ та організацій.

Нагадаємо, 12,5 млн витратить Кропивницька міськрада на проекти укриттів

Читайте також: громади Кіровоградщини оприлюднили результати перевірок укриттів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар