У Соколівському перейменували вулицю на честь загиблого захисника

У Соколівському вулицю Гагаріна перейменували на честь загиблого захисника Миколи Жидкова.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Соколівську сільську раду.

Депутати Соколівської сільської ради, виконуючи Закон України про декомунізацію, а також на прохання жителів вулиці Гагаріна у Соколівському, присвоїли цій вулиці ім’я Миколи Жидкова.

Спортом Микола захоплювався з дитинства, згодом саме футбол визначив його подальшу долю. До початку повномасштабного вторгнення виступав за польський клуб «Венгжанка», але повернувся в Україну і взяв до рук зброю.

21-річний старший солдат-спецпризначенець, вогнеметник Микола Жидков загинув 1 червня в районі селища Новодонецьке Донецької області.

Рішення про перейменування вулиці депутати прийняли на сесійному засіданні 27 липня 2023 року за зверненням жителів громади.

На цьому ж засіданні сесії депутати затвердили положення про зміну назв топонімів, яким зокрема, визначили, що у подальшому перейменовуватимуть вулиці на честь загиблих Героїв-земляків у російсько-українській війні після нашої перемоги. У воєнний час називатимуть вулиці іменами тільки воїнів, яким присвоєно звання Герой України.

Микола Жидков похований на Алеї Слави Далекосхідного кладовища у Кропивницькому. У воїна залишилися батьки, які проживають у Соколівському.

Нагадаємо, в честь загиблого 22-річного воїна назвали вулицю у Новоукраїнці

Читайте також: двадцять вулиць та провулків у Кропивницькому отримають українські імена (ПЕРЕЛІК)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар