У Кропивницькому попрощалися із трьома загиблими воїнами (ФОТО)

Сьогодні, 13 липня, у Кропивницькому на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища містяни провести у засвіти солдата Олександра Калініча, матроса Юрія Крутова та солдата Романа Прядуна.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кропивницьку міську раду.

Олександр Калініч народився 13 лютого 1965 року в нашому місті, після закінчення школи №33 здобув освіту столяра в технічному училищі №6, пройшов строкову армійську службу. Більше 30 років відпрацював на заводі «Цукгідромаш». До лав ЗСУ став у вересні 2022 року. В січні 2023 був поранений, після лікування повернувся до свого підрозділу.

Серце бійця кулеметного взводу перестало битися 7 липня 2023 року. Воно зупинилося в бою неподалік селища Хромове Донецької області. Родина втратила люблячого чоловіка, батька та дідуся.

Коли Юрію Крутову було 16 років в нього померла мама. Після школи вступив до Кропивницького коледжу сільськогосподарського машинобудування, а з початку повномасштабного вторгнення записався в тероборону. Дочекався, коли виповниться 21 рік і підписав контракт із ЗСУ. Бився у найгарячіших точках, після війни мріяв залишитися служити в армії.

Життя розвідника-оператора розвідувального відділення обірвалося 8 липня у Волноваському районі Донецької області. Батько залишився без сина, сестра втратила брата, кохана дівчина – нареченого.

Роман Прядун народився 13 червня 1985 року в Кропивницькому. В юності активно займався спортом. У 2000 році закінчив школу №23, потім навчався в Кропивницькому кооперативному технікумі економіки і права імені Сая. Працював приватним підприємцем. На початку року був мобілізований до лав Збройних сил України, служив стрільцем-помічником гранатометника механізованого відділення. Загинув у бою з російськими загарбниками 4 липня в районі Кліщіївки Бахмутського району. У Героя залишилися мама і брат.

У вічну путь загиблих провели рідні, друзі, бойові побратими. Панахиду відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Нагадаємо, Кропивницький попрощався з трьома загиблими захисниками (ФОТО)

Читайте також: у Кропивницькому віддали шану загиблому Герою-головному сержанту (ФОТО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар