У кропивницькому храмі московські церковники намагалися зрізати дзвони (ФОТО)

Представники парафії УПЦ МП церкви Успіння Пресвятої Богородиці в Кропивницькому сьогодні, 29 травня, намагалися зрізати дзвони, що розташовані поруч із храмом.

Про це Першій електронній газеті повідомила начальниця управління комунальної власності міськради Алла Паламаренко.

Вона нагадала, що 4 травня громадська організація, яка була власником комплексу будівель храму, безкоштовно передала його у комунальну власність територіальної громади. Потім міська рада храм передала в оренду ПЦУ.

IMG-20230529-151934
Алла Паламаренко

«Минулої п’ятниці ми прийшли сюди зробити опис всього майна комплексу. Тут побачили незнайомих мені на той час людей, які не дозволяли зробити опис. Також необхідно було замінити замки. Тривалий час дискутували із ними, ми показували документи, що засвідчували законність наших дій. Уже надвечір ми зійшлися на тому, що вони забирають свої речі, які справді їхні, рухомі речі. Опис цінних речей ми таки зробили.

І вони забрали власні речі, які змогли вивезти. Сьогодні о пів на дев’яту ми домовилися, що вони заберуть решту речей. Увесь день я перебувала тут, і ось буквально пів години тому (коментар пані Алла давала о 15:15) я почула звук «болгарки». Підійшовши сюди, побачила, як вони спилювали дзвони. Я заборонила це роботи –  вони припинили. Викликала наряд поліції», – розповіла пані Алла.

IMG-20230529-152841

Йшлося про дзвони, що розташовані не у храмі, а на конструкції поруч із ним.

IMG-20230529-152815
Двері храму опечатані

Нагадаємо, Кропивницька міськрада погодила передачу в оренду цієї церкви, яка належить до комунальної власності, для забезпечення проведення релігійних обрядів та церемоній на пільгових умовах без проведення аукціону з орендною платою 1 гривня в рік, на 5 років, релігійній організації «Управління Кропивницької єпархії Православної Церкви України».

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар