Відтепер можна продати авто разом з номерними знаками

© avto.info

Набули чинності зміни, які затвердив Кабінет Міністрів України у Постанові № 454 від 2 травня 2023 року. Тепер під час перереєстрації транспортних засобів у зв’язку зі зміною їх власників, можна залишити наявні номерні знаки за бажанням покупців.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби РСЦ МВС в Кіровоградській області.

Оновлення законодавства не торкнулося номерних знаків із відповідною комбінацією цифр та індивідуальних номерних знаків. Їх можна передавати лише за умови оплати їх вартості.

Тобто, у разі перереєстрації транспортних засобів, за якими вони закріплені, через зміну їх власників, коли покупець виявить бажання отримати ці ж платні номерні знаки, то йому потрібно буде сплатити їх вартість сервісному центру МВС. Крім передачі такого номерного знака між родичами — іншому з подружжя, батькам, дітям — тим, з ким можна підтвердити зв’язок документом. У разі, якщо номерні знаки з визначеною комбінацією цифр залишаються за авто, яке переходить родичам, — сплачувати за них ще раз не вимагається.

Такі зміни зокрема вносяться і для того, аби у майбутньому при укладанні договору купівлі-продажу самостійно через застосунок Дія або через Електронний кабінет водія, була опція купити авто разом із номерним знаком державної реєстрації.

Консультацію з цих та інших питань, а також всіх послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88. Відповіді на найпоширеніші питання можна знайти на сайті.

Читайте також: 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар