Яким буде Пантеон Героїв у Кропивницькому: міськрада представила проєкт реконструкції Алей Слави

У Кропивницькому завершили розробку проєкту реконструкції секторів для почесних поховань військовослужбовців на територіях Рiвнянського та Далекосхідного кладовищ.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кропивницьку міську раду.

Робота над проєктом реконструкції секторів для почесних поховань військовослужбовців розпочалась влітку минулого року, коли був визначений розробник-підрядник, ним стало ТОВ “Енергоплюс-Люкс”.

Готові напрацювання представив ініціативній групі Олександр Вергун. За його інформацією меморіальний комплекс на Далекосхідному кладовищі, це власне, той сектор, де зараз і відбуваються воїнські поховання, згідно з проєктом реконструкції буде ідентичний до комплексу на Рівнянському кладовищі — матиме вхідну групу з іменами всіх похованих воїнів, з алеями, доріжками між могилами, з огорожею. З протилежного боку передбачається облаштування майданчика для паркування, також по периметру комплексу плануються зелені насадження з туй смарагд, будуть встановлені лавочки та урни.

33

Загальна площа ділянки – 0,548 га, а вартість проєкту реконструкції становить 25 мільйонів.
Розроблений проєкт передбачає також дооблаштування частини сектору почесних воїнських поховань і на Рівнянському кладовищі. Тут площа ділянки становить 0,063 га, вартість проєкту – 3,1 мільйона гривень.

3

“Нам треба зробити усе належне, щоб гідно вшанувати і зберегти пам’ять про наших Героїв. Попереду нас чекає надзвичайно важлива і відповідальна робота, ми ще будемо спілкуватися з усіма рідними, контролювати увесь процес реконструкції, щоб на жодному з етапів він не затягувався. Іще необхідно визначити підрядника — виконавця робіт, і не всіх можна допускати до реалізації цього проєкту, адже це мають бути справжні патріотичні фахівці-будівельники, які забезпечать передусім належну якість Пантеону і створять його загальний унормований вигляд”, – прокоментував  заступник міського голови Олександр Мосін.

Окрім цього додав, що триває обговорення  питання щодо обслуговування території меморіальних комплексів, їхню охорону, підсилення конструктивів опор пам’ятників і зміну параметрів тумб під ними для встановлення стаціонарних ваз та лампадок з граніту, облаштування місць кріплення для синьо-жовтих стягів біля кожного місця поховання.

Нагадаємо, на центральній площі Голованівська облаштували «Алею героїв»

Читайте також: у Кропивницькому вшанували пам’ять загиблих Героїв російсько-української війни (ФОТО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар