«Баба Єлька» запрошує на третю смачну вечерю

Третя вечеря за рецептами книги «Смачна Кропивниччина» відбудеться у кропивницькій кнайпі «Бамбетель» 10 травня.

Про це за інформацією «Смачної Кропивниччини» повідомляє Перша електронна газета.

«Меню те саме. Тема розмови – інша. Поговоримо про назви страв, які ми записали в різних куточках Кропивниччини під час експедицій з Баба Єлька. Хтось може не уявляти свята без картоплі-пуканки, а для когось бабусине студене молоко – це спогади з дитинства. Комусь найсмачнішими солодощами можуть здаватися пірдоньки, а комусь – цукерки-черешеньки.

Звідки походять ці назви? Чому млинці називають рабчиками чи гокачами? А молоко – студеним чи холодяним?» – йдеться в дописі.

Під час смачної вечері можна буде придбати домашню локшину, виготовлену військовослужбовцем 3-го полку спеціального призначення імені Святослава Хороброго Олександром за рецептом своєї баби Рози. Частина коштів буде спрямована на підтримку ЗСУ.

“Моя баба родом з села Маньківка, якого вже й нема на мапі. Лишилися лише спогади і кладовище, де поховані мої предки. А готувати локшину баба навчилася від своєї мами – Федори – і передала рецепт мені. Коли наша велика родина збирається разом, ми завжди готуємо саме локшину” – розповів воїн.

Початок заходу – о 18:00. Столики замовляйте за телефоном 099 400 34 94.

Нагадаємо, друга смачна вечеря від «Баби Єльки» була присвячена десертам.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар