У Кропивницькому презентували «Альбом безбар’єрних рішень»

Видання «Альбом безбар’єрних рішень» презентували в Кіровоградській ОВА під час засідання обласного комітету доступності.

Про це за інформацією адміністрації повідомляє Перша електронна газета.

«Альбом безбар’єрних рішень» створено в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів». Це – практичний посібник для проєктувальників та архітекторів публічного простору, який рекомендує та на прикладах ілюструє, як середовище може бути дружнім до різних користувачів, зокрема й батьків з маленькими дітьми, людей старшого віку, людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення», – повідомила начальниця обласного управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури Вікторія Кулікова.

0da6891f-2e09-4634-9911-ef6b217ea96f

Вона додала, що «АБР» адаптований до реалій воєнного часу. Це посібник не лише про комфорт, а й питання безпеки, створення умов для тих, хто тікає від війни, та реабілітації тих, хто повертається із зони бойових дій. Він складається з чотирьох розділів: доступні ґанки та подвір’я, вулична інфраструктура, громадський простір, громадські будівлі та споруди. Усі вони мають рекомендації з урахуванням реалій воєнного часу та безпекових потреб. Кожний розділ починається з універсальних рішень для нового будівництва.

У ньому є концептуальна добірка правильних елементів, зноски до нормувань державних будівельних стандартів та приклади світових підходів до деяких просторів чи елементів.

639df2e8-5239-4dc6-9126-4dead4492f80

Як додала Вікторія Кулікова, на Кіровоградщині створено 49 комітетів доступності, які разом з місцевою владою займатимуться реалізацією безбар’єрних рішень.

Нагадаємо, “Пункти незламності” для маломобільних осіб облаштували у Кропивницькому.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар