Понад 30 млн грн за місяць зберегли “ГАЗМЕРЕЖІ” для держави

Ілюстративне фото

Із 1 січня 2023 року розподіл газу в Кіровоградській області здійснює Кропивницька філія ТОВ «Газорозподільні мережі України». Лише за перший місяць роботи новий газовий оператор зберіг для держави та платників податків понад 30 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією підприємства.

Як зазначив голова правління “ГАЗМЕРЕЖІ” Денис Миргородський, для порівняння в січні минулого року попередній оператор ВАТ «Кіровоградгаз» витратив понад норми 1.065 мільйонів кубів природного газу. Облгази традиційно не оплачували ці втрати (небаланси). За кілька років вони списувалися, а втрати НАК «Нафтогаз України» (а згодом і ОГТСУ) покривалися урядом, тобто коштом платників податків і міжнародних донорів.

«Натомість у січні 2023 року Кропивницька філія «ГАЗМЕРЕЖІ» втратила понад норми 0.000 кубів газу. За середньою ціною газу за минулий місяць на платформі ОГТСУ в 28,3 гривень, державі і платникам податку було збережено понад 30 мільйонів гривень. Це вдвічі більше, ніж було витрачено державою на запуск управляючої компанії «ГАЗМЕРЕЖІ», яка зараз проводить інтеграцію всіх облгазів і буде займатися їх координацією», – підкреслив Денис Миргородський.

Він також акцентував, що в січні на Кіровоградщині було проведено серію контрольних перевірок вузлів обліку газу великих промислових споживачів, які викликали сумніви. У 60 % випадків були виявлені порушення і складені акти, а вузли обліку спрямовані на реконструкцію.

Нагадаємо, минулого року ТОВ «Газорозподільні мережі України» отримало ліцензію на розподіл природного газу в Кіровоградській області. Підприємство опублікувало нові реквізити для оплати розподілу газу.

Читайте також: Майстер з Кіровоградщини відновлював газопостачання під обстрілами в Лимані

Поширити:

Залишити коментар:

коментар