Актуальність фітоламп

Різноманітність приладів для догляду за рослинами дозволяє підібрати оптимальний варіант для кожного садівника. Особливої популярності набули фітолампи для рослин, які доступні не тільки для промислових, а й приватних користувачів. Особливість конструкції полягає в особливому спектрі світіння, який дбайливо ставиться до ніжної зростаючої квітки або розсади. Тому важливо розуміти як підібрати тип конструкції, який підійде у вашому випадку. 

Які існують типи фітоламп? 

Залежно від типу конструкції можуть використовуватися:

  • Натрієві — спочатку розроблялися для використання у великих приміщеннях, не підходять для квартир. Містять пари ртуті, у разі потрапляння води на колби може луснути через сильний нагрів, але виділяється тривалим терміном використання і здатністю працювати як за спеки, так і сильного холоду.
  • Люмінесцентні — використовуються для квартир, виділяються теплим або холодним спектром світіння, але виділяються невеликою потужністю і не можуть працювати в холодних приміщеннях. При цьому споживають мінімум енергії.
  • Світлодіодні — найбільш інноваційні та набувають дедалі більшої поширеності. Інтенсивність світіння підбирається залежно від необхідності. 

Останній варіант вважається також найбільш екологічним і безпечним не тільки для рослин, а й людського погляду. 

Для чого потрібна фітолампа 

Використання конструкції може використовуватися в різних сферах:

  • створення рівномірного і м’якого освітлення, унеможливлюючи ймовірність витягування і стоншування розсади, як це буває при природному сонячному підсвічуванні;
  • продовження часу освітлення, що особливо актуально в зимовий період з коротким світловим періодом;
  • підтримання життєдіяльності рослин, які вимагають підсвічування протягом 12-14 годин. 

Подібний підхід дає змогу якісно доглядати за розсадою, квітами та іншими рослинами навіть у квартирі. Найголовніше враховувати потреби самих паростків і коригувати залежно від цього зону і силу світіння.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар