В області стартував набір до бойових підрозділів «Гвардії Наступу»

Рекрутингова кампанія «Гвардія Наступу» до новостворюваних бойових підрозділів МВС стартувала в Кіровоградській області.

Про це оголосили під час брифінгу очільників ОВА, обласної поліції та командира батальйону НГУ, повідомляє Перша електронна газета.

За словами начальника ОВА Андрія Райковича, кампанія – це не мобілізація, а формування мотивованих добровольчих підрозділів за ініціативи МВС. Мова йде про нові з’єднання поліції, Національної гвардії та Прикордонної служби.

«Це будуть спеціалізовані підрозділи, які виконуватимуть свої завдання як спільно із ЗСУ, так і виконувати суто свої професійні правоохоронні функції на деокупованих територіях», – зазначив очільник ОВА.

Керівник ГУ НП в області Роман Козьяков пояснив, що в регіоні запрошують добровольців стати до лав об’єднаної штурмової бригади «Лють» –  спеціалізованого військового поліцейського підрозділу нового зразка. Він нагадав, що бойовий дух мужніх поліцейських гартувався в Ірпені, Бучі, Херсоні, Високопіллі, Лисичанську. Значна частина із них вже подали документи на вступ до «Люті» й інших подібних частин. Аби спробувати пройти конкурсний відбір, можна звертатися до місцевих ЦНАПів чи заповнити відповідну анкету на сайті https://storm.mvs.gov.ua/.  Зарахуванню до складу частини передуватиме тестування, проходження медичної комісії та тест на фізичну підготовку та співбесіда.

За словами  Романа Козьякова, структура бригади «Лють» складатиметься із двох штурмових та одного артилерійського полків, батальйону особливого призначення та роти спеціальних операцій. На її озброєнні буде бронетехніка (БТр, БМП, ББМ «Козак»), протитанкова та снайперська зброя. Усі зараховані до підрозділу пройдуть тримісячне навчання перед початком виконання бойових завдань. Стати поліцейським штурмовиком можуть і чоловік, і жінки віком від 18 до 55 років.

Національна гвардія також зараз формує батальйони оперативного призначення, сказав рід час заходу командир місцевого стрілецького батальйону НГУ Іван Реут. Схема вступу до їхніх лав – така сама, як і до нових бригад МВС.

photo5397748124488943633

photo5397748124488943632

photo5397748124488943631

photo5397748124488943629

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар