Не розгледіли перитоніт. 23-річний кропивничанин 5 місяців бореться за життя

На долю кропивничанина Артура Желєзного випали тяжкі випробування – у свої 23 роки він прикутий до ліжка.

Саме там, у лікарні, його маму застав кореспондент Першої електронної газети.

Раніше життя хлопця мало чим відрізнялося від життя ровесників: навчався, мріяв, планував життя, займався танцями. Перше випробування – серйозна травма два роки тому, внаслідок якої йому вставили імпланти-пластини на хребті. Тоді мамі Тетяні довелися чимало докласти зусиль, щоб відшукати кошти на коштовну операцію. В результаті – інвалідність ІІІ групи. Юнак відбув реабілітацію, відновився, навіть працював, хоч і приймав необхідні препарати.

І ось влітку минулого року знову біда. 11 липня Артур знову потрапив до лікарні. Попервах лікарі вважали, що у хлопця отруєння, однак за кілька днів його стан дуже погіршився і з’ясувалося, що у хлопця перитоніт – сильне запалення очеревини. З однієї лікарні, де він був, його доправили у лікарню швидкої допомоги. Там зробили три операції, але стан не покращувався, і мама хлопця вирішила перевести його в обласну лікарню.

photo5388844932162240967

Упродовж п’яти минулих місяців Артур перебуває на епідоральному харчуванні (через вени). За словами мами Тетяни, через це він не отримує всіх необхідних молодому організму елементів.

– У нього погана пам’ять, часто діймають судоми, через внутрішні кровотечі рівень гемоглобіну дуже знижується, – розповіла Першій електронній газеті пані Тетяна. – Лежить із відкритою черевною порожниною. Виділення із неї спричиняють сильні опіки шкіри. Важить 37 кілограмів.

Після численних операцій в Артура практично відсутній тонкий кишківник. Після кровотеч, що можуть тривати по кілька діб, він потребує ще й крові.

IMG-20230201-145451

Щодня Тетяна на лікування й утримання сина витрачає від двох до трьох тисяч гривень. Денний пакет харчування коштує тисячу, плюс жінка сама купує знеболювальні засоби, антибіотики, памперси й таке подібне.

– Добре, що більшість ліків надають безкоштовно, я купую лише приблизно 30 % від необхідного, – говорить жінка. – Страшно уявити, якби я все сама купувала. От на сьогодні я витратила приблизно 300 тисяч гривень. Довелося залишити роботу, тому що я майже весь час біля нього або в пошуках ліків та допомоги.

Тетяна Желєзна буде вдячня за кожну гривню допомоги.

Номер пані Тетяни для уточнення інформації 063 560 08 65.

Номер банківської картки для допомоги 5355 5712 7938 6841.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар