У Кропивницькому у недобудові по вул. Коваленка закладуть двері і вікна цеглою

У Кропивницькій міській раді розглядають можливість профінансувати заходи з блокування доступу сторонніх осіб до недобудови по вулиці Юрія Коваленка, 29.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кропивницьку міську раду.

Це питання розглядалося на нещодавньому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка й доручила управлінню капітального будівництва міської ради прорахувати вартість робіт для того, щоб обмежити доступ на недобудований об’єкт.

“Комісія ТЕБ та НС дала доручення управлінню розробити заходи, а також прорахувати вартість, для того щоб обмежити доступ на недобудований об’єкт по вулиці Юрія Коваленка, 29. Ми обрахували усі варіанти і визначили, що встановлювати огорожу по периметру недобудови економічно недоцільно — велика затратна частина потрібна, та й звичайний паркан не дасть 100% гарантії, що ніхто не потрапить на територію. Питання ж не тільки в тому, щоб обгородити недобудову – це безпекове питання. Тому спеціалісти управління вирішили, що надійніше закласти віконні і вхідні отвори першого і частково другого поверхів, а також підвального приміщення, – розповів начальник управління капітального будівництва Сергій Білокінь.

Процедура виділення коштів передбачає, що управління подасть свої розрахунки на розгляд комісії ТЕБ та НС, а після погодження комісії відповідне рішення про виділення коштів з резервного фонду має прийняти виконавчий комітет міської ради.

“Терміни виконання цього доручення ми собі ставимо якнайкоротші, у січні розраховуємо розпочати роботи. Виконавець робіт визначатиметься на конкурсній основі, а про суму можна буде говорити, після того як її затвердить виконком”, – наголосив посадовець.

Що стосується власника цієї недобудови, ЖБК “Політ”, то його представники у публічній площині голосно заявляють, що готові співпрацювати із міською владою, але реальних кроків для цього не роблять, пояснив Сергій Білокінь.

“Для налагодження співпраці вони мають подати установчі документи, статут, договори із членами кооперативу, але нічого з боку власника не рухається в правовому полі. Тому навіть про меморандум про співпрацю із міською владою наразі говорити не видається можливим”, – відзначив начальник управління.

Нагадаємо, у Кропивницькому на території недобудови загинула 12-річна дівчинка

Читайте також: на Кіровоградщині планують посилити захист об`єктів культурної спадщини

Поширити:

Залишити коментар:

коментар