На ліквідацію сміттєзвалищ у Кропивницькому витратили майже три мільйона гривень

Ілюстративне фото

У Кропивницькому працівники комунального підприємства “Універсал 2005” протягом 2022 року прибрали і вивезли 7,5 тисячі тонн відходів зі стихійних сміттєзвалищ.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кропивницьку міську раду.

“Цього року сміття прибирали з 23 стихійних локацій, з них 10 — це місця, куди люди викидають відходи постійно, а працівники підприємства прибирають і вивозять його щотижня, а подекуди й двічі на тиждень. Такі адреси уже всім відомі, це вулиці Салтикова-Щедріна, Зимового походу (колишня Степана Разіна), Бобринецький шлях, Андріївська, Комарова, у 99% випадків ці купи сміття зносять самі жителі міста, іноді вивозять цілими вантажівками”, – відзначив керівник підприємства Віктор Панішко.

Вивезти й утилізувати одну тонну сміття для підприємства коштує 393 гривні, тож за рік майже три мільйони витратили на ліквідацію тільки стихійних сміттєзвалищ.

“Боротися з явищем виникнення стихійних сміттєзвалищ вкрай важко. Жителі приватного сектора вважають, що якщо винесли відходи за межі свого подвір’я, то воно вже не їхнє. Тож прибирає ці купи сміття КП “Універсал 2005”. Аби відбити людям бажання викидати сміття у місцях, які для цього не пристосовані, треба привчати їх до сортування й правильної утилізації сміття”, – наголосив Віктор Панішко.

Крім того, додав, що ця ситуація має бути під постійним контролем у інспекції з благоустрою та поліції.

“Звертаюся до містян: якщо ви бачите, що хтось викидає сміття у невстановленому місці, відразу телефонуйте до міської інспекції з благоустрою, або повідомляйте про це на Гарячу лінію міського голови: 0800- 21-77-21”, – запропонував небайдужим до наведення ладу на території Кропивницького мешканцям Віктор Панішко.

Нагадаємо, на Кіровоградщині ліквідували більше 300 несанкціонованих сміттєзвалищ (ФОТО)

Читайте також: мільйонні втрати в КП «УНІВЕРСАЛ 2005» виявили державні аудитори

Поширити:

Залишити коментар:

коментар