Як правильно чистити зуби електрощіткою

Електрична зубна щітка вже давно не вважається предметом розкоші. Це звичайний повсякденний інструмент для ефективного догляду за ротовою порожниною. Але принципи користування електрощіткою дещо відрізняються від звичних методів. Тому, якщо у вас з’явився цей прилад, потрібно ознайомитися з основними правилами застосування.

Підготовка до чищення

Практика показує, що електричний аналог звичайного інструменту видаляє вдвічі більше нальоту та скорочує оптимальний час процедури. Саме тому багато людей вирішили купити електричну зубну щітку, яка зазвичай працює від акумулятора. Отже, перед початком догляду перевірте рівень заряду. Здебільшого моделі мають спеціальний індикатор, тож буде легко зорієнтуватися. Якщо електрична щітка працює від мережі, розетка для зручності мусить перебувати біля раковини.

Під час використання звертайте увагу на придатність насадки. Щетинки змінюють колір, коли зношуються. Своєчасна заміна насадки зробить користування щіткою ефективнішим та безпечнішим.

Перед тим як увімкнути прилад, змочіть його водою. Нанесіть трошки пасти на щетинки та розподіліть по зубах. Засобу не має бути багато, бо це призведе до утворення зайвої піни. Після цього можна вмикати інструмент і починати чищення.

Особливості гігієнічної процедури

Умовно розділіть рот на чотири частини, приділяйте кожній із них 30 секунд — так, щоб весь процес зайняв 2 хвилини. Подальша послідовність процедури така:

  • покладіть щітку спочатку на кутні зуби так, щоб щетинки торкалися лінії ясен під кутом 45 градусів;
  • плавно проводьте інструментом до ріжучих країв коронок;
  • рухайтеся до інших зубів, повторіть на внутрішній стороні;
  • не тримайте насадку занадто довго на одному місці, щоб не травмувати ясна та не пошкодити емаль;
  • акуратно почистьте язик та піднебіння;
  • прополощіть рот водою.

Зазвичай електрощітка чудово видаляє зубний наліт. Але якщо відчуваєте, що в проміжках залишилися часточки їжі, скористайтесь спеціальною ниткою. Наостанок можна застосовувати ополіскувач із вмістом хлоргексидину.

Важливі правила

Використовуючи електричну щітку, ніколи не тисніть нею на зуби. Достатньо легкого дотику, а інше зроблять рухомі щетинки. Регулярно доглядайте за гігієнічним пристроєм. Щоразу після чищення зніміть насадку, вимийте та дайте висохнути в природний спосіб. Протріть моторний блок, щоб він також не забруднювався. Не кладіть інструмент у футляр, доки він повністю не висохне: у вологому середовищі швидко розмножуються шкідливі бактерії. До наступного чищення зберігайте щітку у вертикальному положенні на підставці.

Заряджайте прилад до 100 % і використовуйте до повної розрядки. Не залишайте надовго в зарядному пристрої. Застосування цих порад зробить чищення зубів більш ефективним, сприятиме здоров’ю та красі усмішки, а також подовжить термін дії електричної щітки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар