Держаудитслужба: Департамент культури ОДА напорушував на майже 30 млн. грн.

© freepik

Управління Східного офісу Держаудитслужби в області завершило фінансовий аудит виконання бюджетних програм департаментом культури та туризму Кіровоградської ОДА за період з 01.01.2019 по 31.12.2021.

Про це Першій електронній газеті повідомили в управлінні.

Аудит встановив неефективних управлінських дій та непродуктивних витрат на понад 29,8 млн грн.

Найперше аудитори встановили, що міські заклади культури фактично утримуються коштом обласного бюджету, тоді як вони мають фінансувати фінансово-господарську діяльність завдяки залученню доходів від власної діяльності.

Левова частка фінансової підтримки була спрямована на оплату праці в КЗ «Кіровоградський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. М.Л. Кропивницького», КЗ «Кіровоградський академічний обласний театр ляльок» та в Кіровоградській обласній філармонії. Причому окремі посади обіймали працівники, що не мали належного рівня освітньої підготовки і фаху й не відповідають установленим для таких посад кваліфікаційним вимогам, через що заклади культури здійснили неефективних витрат на понад 14,8 млн грн.

Установлено, що при незабезпеченості коштами на виплату посадових окладів з урахуванням законодавчо визначеного максимального розміру коефіцієнтів, директори театрів приймали рішення про здійснення стимулюючих виплат окремим працівникам. Зазначене призвело до додаткових видатків з бюджету на 7,6 млн грн і створило передумови неефективного використання коштів фінансової підтримки на виплату заробітної плати.

Утримання Кіровоградською обласною філармонією штатних одиниць, не передбачених типовими штатними розписами, спричинило додаткові витрати на оплату праці на 252,32 тис. грн.

Крім того, встановлено випадки відволікання коштів на суму 688,7 тис. грн з обласного бюджету на виготовлення проєктно-кошторисної документації та робочих проєктів, які на час проведення аудиту не були реалізовані чи використані за призначенням, і з часом втрачають свою актуальність і потребують подальшого коригування.

Нагадаємо, мільйонні втрати в КП «УНІВЕРСАЛ 2005» виявили державні аудитори

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар