У Новомиргородській лікарні виявили фінансових порушень на мільйони

© pixabay.com

Порушень і недоліків на майже 2,6 млн грн виявили аудитори Кіровоградщини в Новомиргородській міській лікарні, перевіряючи фінансову діяльність закладу з 01.01.2018 по 31.03.2022.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Держаудитслужби.

Насамперед ревізія встановила незаконні виплати заробітної плати з урахуванням перерахування єдиного соціального внеску на понад 1,3 млн грн. Зокрема, нараховано та виплачено 847,2 тис. грн надбавок за вислугу років немедичним працівникам, що призвело до зайвої сплати єдиного соціального внеску на 181,9 тис. грн. Установлено факти нарахування та виплати заробітної плати лікарям консультативної поліклініки за фактично невідпрацьований ними час та інші порушення з оплати праці на 293,2 тис. грн.

Крім того, лікарня недоотримала 491,5 тис. грн власних надходжень через реалізацію протягом 2018–2019 років та 5 місяців 2020 року платних послуг за заниженими цінами. Новомиргородською міською лікарнею застосовувалися розрахунки вартості медичних оглядів станом на 2004 рік і тарифи на надання медичних послуг, які є значно нижчими за їх фактичну собівартість.

Ревізія також установила зайві витрати бюджетних коштів через завищення обсягів будівельних робіт на загальну суму 251,2 тис. грн. До акта виконаних робіт із капітального ремонту частини приміщень відділення хірургії та травматології будівлі РТМО «Новомиргородське» за грудень 2019 року підрядник включив додаткові роботи, виконання яких не передбачено локальними кошторисами договірної ціни, а також фактично не виконані роботи.

За 2019–2021 роки лікарня здійснила лабораторних досліджень на 395 тис. грн для КНП «ЦПМСД» Новомиргородської міської ради. Проте між ними договори з відшкодування вартості зазначених лабораторних досліджень не укладалися та, відповідно, витрати за них не відшкодовано. Через зазначене порушення лікарні завдано збитків на 395 тис. грн.

Матеріали ревізії надіслано до відділення поліції № 1 (м. Мала Виска) Новоукраїнського РВП ГУ Національної поліції в Кіровоградській області, про результати контрольного заходу поінформовано Новомиргородську міську раду.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар