Кава з лікером: чотири незвичайних рецепта

© pixabay.com

Восени кава набуває особливого шарму: вона зігріває та бадьорить водночас, що не буває зайвим у похмурі й прохолодні дні. Смак кави можна зробити більш цікавим, якщо додати до неї трохи лікеру. Це перетворить ранковий напій на смачний коктейль, гідний вечірнього відпочинку. Пропонуємо вашій увазі чотири незвичайні рецепти приготування кавово-лікерної суміші, що зігріють вас цією осінню.

Головні інгредієнти

Основа майбутнього коктейлю — це кава. У цьому разі краще віддати перевагу меленим її різновидам. Її засипають у турку (кількість кави залежить від об’єму посудини) та готують на невеликому вогні до підняття піни. Турку знімають з вогню, чекають до зсідання піни та проварюють повторно. Після цього готову до вживання каву настоюють 5–8 хвилин.

Ще один обов’язковий інгредієнт у кожному з рецептів — лікер Baileys. Традиційно цей напій має ніжний вершково-ванільний смак, і більшість українців навіть не знають про існування інших різновидів цього лікеру. До лінійки продукції виробника належать:

  • Espresso Creme;
  • Chocolate Cherry;
  • Strawberries & Cream;
  • Chocolat Luxe;
  • Salted Caramel;
  • Vanilla Cinnamon;
  • Almande;
  • Pumpkin Spice.

Деякі з перелічених різновидів напою випускаються лімітованими серіями, а деякі — сезонні. Ми розповідаємо про рецепти, що включають найбільш поширені види Бейлісу та такі, що можна знайти на полицях українських магазинів восени.

Кава з гвоздикою та корицею

Готується з наступних інгредієнтів:

  • мелена кава — 4 ст.л;
  • кориця — ¼ ч.л;
  • ванілін — ½ ч.л;
  • мелена гвоздика — на кінчику ножа;
  • Baileys Vanilla Cinnamon — 60 мл.

Усі складники (за винятком лікеру) змішують у турці та заливають холодною водою. Каву готують за рецептом, наведеним вище, після чого дають їй охолонути, проціджують крізь сито та додають лікер.

Кава з солоною карамеллю

Інгредієнти:

  • мелена кава — 2 ч.л;
  • вода — 150 мл;
  • кориця — ¼ палички;
  • цукор — 3 ч.л;
  • сіль — на кінчику ножа;
  • Baileys Salted Caramel — 20 мл.

Каву готують звичайним методом. Цукор підтоплюють на слабкому вогні разом із сіллю та чайною ложкою води до карамелізації. Отриману солону карамель та лікер додають до процідженої кави.

Кава з гарбузом

Знадобиться:

  • склянка молока;
  • 1,5 ст.л. гарбузового пюре;
  • ⅓ ч.л. ванільного екстракту;
  • половина склянки кави, звареної за звичним рецептом;
  • Baileys Pumpkin Spice — 4 ст.л.

Молоко з гарбузовим пюре та ваніллю збивають капучинатором чи вінчиком, після чого суміш прогрівають, не доводячи до кипіння. До теплої молочної основи додають готову каву та лікер. За бажанням напій прикрашають мускатним горіхом.

Веганська кава

Каву готують за звичним рецептом. В окремій ємності змішують мигдальне або інше рослинне молоко, кілька зерен кардамону та паличку кориці. Суміш підігрівають, додають проціджену каву та Baileys Almande за смаком.

Під час приготування напоїв слід враховувати, що Baileys містить багато цукру, тож ті, хто не любить аж надто солодке, можуть обійтись самим лише лікером у каві.


Зверніть увагу!
НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ’Я

Поширити:

Залишити коментар:

коментар