Кабмін змінив систему закріплення номерних знаків за транспортними засобами

@ Фото регіонального центру МВС

Кабінет Міністрів України 10 вересня 2022 року прийняв Постанову №1019. Згідно з нею номерні знаки можна перезакріплювати не тільки за своїм іншим транспортним засобом, але і за своїх родичів. Також незабаром відбудеться впровадження онлайн послуги замовлення номерних знаків через вебзастосунки.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби РСЦ МВС в Кіровоградській області.

Тобто, якщо у власника є бажання зберегти свій номерний знак у сім’ї, то це стало можливим. Раніше у законодавстві була норма, що номерні знаки можна було залишати тільки власнику транспортного засобу. А тепер можна перезакріплювати свої номерні знаки ще й за транспортними засобами дітей, дружини/чоловіка, батьків.

Номерні знаки, які перезакріплюватимуться, мають відповідати чинним встановленим вимогам щодо зазначення адміністративно-територіальної належності, порядкового номера та серії. А також для передачі їх родичам треба подати документи, які підтверджують такі родинні відносини.

Також в Електронному кабінеті водія і Порталі “Дія” незабаром з’явиться можливість замовити наявні у сервісному центрі МВС номерні знаки, які видаються за бажанням власників легкових автомобілів та містять визначену комбінацію цифр (чотири однакові цифри, три однакові цифри, дві послідовні пари однакових цифр та інші).

Нагадаємо, що на сайті Головного сервісного центру МВС працює сервіс перевірки наявності платних номерних знаків.

Читайте також: Незабаром стануться зміни в реєстрації транспортних засобів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар