Розтрощене на “нулі” авто 93-ї бригади поставлять перед посольством росії в Латвії

Розбитий росіянами автомобіль 93-тьої ОМБр «Холодний Яр» вже невдовзі займе місце біля посольства росії у Ризі.
Історія цієї техніки дуже цікава.

Про неї розповів Першій електронній газеті член громадської організації «Справедливість – наш вибір» з Олександрівки Володимир Ковтун.

– Нещодавно обговорювали подальшу співпрацю з нашими латвійськими друзями. Надіслали їм пару відеоматеріалів з Інтернету про те, який вигляд мають автівки ЗСУ після запеклих боїв. Переглянувши відео, латвійці запропонували обміняти автомобіль, який потрапив під обстріл, на новий. Але за умови, що це буде саме те авто, яке було на відео. Скажемо відверто, знайти на ділянці фронту понад 2000 кілометрів бойову машину і підрозділ, в якому вона належала, було непросто… Та нам це вдалося! Більш того, ми вийшли на зв’язок з хлопцями на передовій, яким вона вірно служила. А воювали на ній воїни 93-тя ОМБр Холодний Яр. Вояки розповіли, що автівка знаходиться ще на фронті, у Бахмуті, на нульовій позиції.

За нею поїхали четверо водіїв з Олександрівки. І поїхали не з порожніми руками. Повезли нашим захисникам гуманітарний вантаж (в основному продукти харчування), які надала Спілка учасників АТО та волонтерів Олександрівському р-ну «Нескорені».

– Після повернення чоловіки зізналися, що там, на фронті, безпосередньо на «нулі», отримали чималу дозу адреналіну.., – зазначив Володимир Ковтун.

Військові їм розповіли, що свій автомобіль вони шанобливо іменували Орликом і вважали його своїм бойовим побратимом, бо це була легендарна техніка. З нею вони пройшли від Сумщини до Донеччини. Автомобіль мав феноменальну живучість! Виручав воїнів у багатьох бойових виїздах, був справжньою трудягою.

«На жаль, снаряд з орківського танка поставив хрест на його військовій кар’єрі», – бідкалися вояки, і майже зі сльозами на очах проводжали свого, дійсно, бойового побратима, який неодноразово рятував їм життя.

У ці дні «Орлика» транспортують у Латвію. І вже скоро він займе місце біля посольства росії у столиці Латвії Ризі і своїми фронтовими ранами щодня нагадуватиме окупантам, що відплата буде неминучою.

– А ще, наші латвійські друзі хочуть, що б жителі Риги, побачивши якою ціною українці відстоюють свободу та незалежність своєї країни, долучилися до збору коштів на підтримку Збройних Сил України. А ми віримо, що вже невдовзі «Орлика» на фронті замінить новий автомобіль, – впевнено сказав Володимир Ковтун.

Читайте також: Третій шанс “Малюка”: Герой АТО повернувся з Америки, щоб захищати Україну

Поширити:

Залишити коментар:

коментар